fbpx

Magyarország legismertebb formaautós csapatánál vendégeskedtünk

Talán nincs is olyan autósport rajongó, akit ne hozna lázba a Formula-1. Azt viszont csak relatíve kevesen tudják, hogy hazánkban létezik egy csapat, amelynek komoly tervei vannak – igen, a száguldó cirkusszal is!

Ők a Gender Racing Team, akik már hosszú ideje a hazai autósport utánpótlás élvonalában harcolnak. Utóbbi nem csupán egy jól hangzó szleng, hiszen az autósport mindig is nehéz terep volt, jelen gazdasági helyzetben pedig még inkább az… Ennek ellenére a GRT él, és továbbra is élni és fejlődni fog, erről személyesen is meggyőződhettünk a 2021-es szezonnyitó Laptiming Kupán, a Hungaroringen.

Az istálló legfőbb célja a fiatal tehetségek felkutatása és kinevelése, a felvett irány pedig több, mint biztató. A csapat jelenleg egy Forma-3-as és egy Forma-4-es autóval versenyez a nemzetközi Drexler Formel Cupban, a FIA CEZ-ben (Közép-Európai Zónakupa) és a hazai bajnokságban, mellette pedig a nemzetközi gokart elitben is képviselteti magát. Utóbbi az igazán érdekes, hiszen itt jön a képbe ifjabb Gender Tamás, aki még csak alig múlt el tízesztendős, de már Olaszország egyik legismertebb kart egyleténél tapossa a gázt. A csapatot megalapító, kisfia útját egyengető Gender Tamással beszélgettünk versenyzésről, célokról, jövőképről:

blank

„Én magam sosem versenyeztem, viszont mindig is nagyon vonzott ez az atmoszféra. Az egész azzal kezdődött, hogy álmodtam egy merészet, és az elsők között hoztam be Magyarországra egy Formula Renault 2000-es versenyautót. Nagyon kevés információval rendelkeztünk róla, de idővel beletanultunk az üzemeltetésébe, és a versenyzőink is jó eredményeket értek el. Már ekkor megfogalmazódott bennem a gondolat, hogy szeretnék majd olyan pilótákat kinevelni, akik nemzetközi szinten is megállják a helyüket. Teltek, múltak az évek, mi pedig minden szezonban igyekeztünk fejlődni, valami pluszt hozzátenni. Rengeteg munkával, küzdelemmel és lemondással jutottunk el oda, amit most láttok. A célunk azóta sem változott, ambíciónk, hogy a nálunk versenyző srácokat a lehető legmagasabb szintre juttassuk el, közben pedig eredményesek maradjunk. 2021-nek Berta Benjáminnal, Michl Oliverrel, valamint ifjabb Gender Tamással feszülünk neki, minden srácunk motivált, és tenni akar a vágyaiért. Ez a nemzetközi formaautózás, amelyben hiszem, hogy a tőlünk kikerülő tehetségek fognak olyat alkotni, amelyre mindenki felkapja majd a fejét. Az már csak hab lenne a tortán, ha egyikük a fiam lenne.” – mondta el Gender Tamás.

blank

A csapatnál eltöltött idő alatt személyesen is megbizonyosodhattunk a motivációról, és arról, hogy a Gender Racing team nem az a hely, ahol a levegőbe beszélnek. Cikkünk megjelenése idején pedig a csapatvezető vágyai is elkezdtek megvalósulni, hiszen míg Michl Oliver a spanyol F4-es bajnokságból kapott ajánlatot (így idén a Gender Racing Team mellett a Teo Martin Motorsportnál is versenyzik majd), addig Berta Benjámin megnyerte a Drexler Formel Cup monzai nyitófutamának F4-es értékelését. Ez több, mint biztató, és ebből is látszik, hogy töretlen hittel, acélos akarattal bármi elérhető. Talán még a Formula-1-is…

Írta: Tóth Krisztián Márk

Forrás: Fansbrands

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb