fbpx

Luxuspickup a Mercedestől

Nem éppen hétköznapi modellel rukkolt elő a Mercedes-Benz, ugyan már közel két éve csepegtették az információkat a különleges pickupról, most végre a nagyközönségnek is megmutatták, milyen lesz a – jelenleg még csak koncepcióként létező – X-osztály.

m2

Néhány nappal ezelőtt Stockholmban leplezték le a 2017-ben érkező X-osztályt, és bár köztudott, hogy a Nissan Navarra adja az alapot, mégis egyedinek mondható a típus megjelenése. Jogos a kérdés, hogy vajon pontosan kinek, vagy milyen vásárlóközönségnek szánják majd – a vélhetően borsos árcédulájú pickupot -, de talán a két kivitel együttes bemutatásával pont erre szeretett volna válaszolni a Mercedes. Az egyik változat inkább munkára és terepre termett, a másik a városi közlekedésre alkalmasabb, utóbbinál a luxus fogalma is jobban tapinthatóvá válik majd. A műszaki adatok nagy részével még adós maradt a gyártó, azt viszont már elárulták, hogy V6-os turbódízel kerül majd a motortérbe.

m1

Az európai modelleket Barcelonában fogják gyártani, és ugyan jó néhány fontos részlet vár még tisztázásra, de az már biztos, hogy jövőre – a világ számos pontján – piacra dobják majd az X-osztályt. Addig is itt egy kis kedvcsináló videó:

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb