fbpx

Liszka Roland: DOBOGÓ a SuperEnduro GP junior vb francia nyitófutamán

A Laller Racing Dakar Team színeiben versenyző, Hungarian Motorsport Academy által támogatott fiatal versenyző tegnap megkezdte a 2024-es szezont, méghozzá nem is akárhogy. Sporttörténelmet írva harmadik helyezést szerzett a junior világbajnokságon, és komolyan letette a névjegyét a nívós nemzetközi mezőnyben.

A fiatal versenyzőre kemény menet várt, hiszen az edzések, a kvalifikáció, majd mind a három futam ugyanazon az estén, rövid idő alatt zajlottak. Roland az első pillanattól kezdve erős tempót mutatott, és folyamatosan az általa vágyott top5-ben motorozott. A kvalifikáció ennél is jobban alakult, ahol a váci pilóta a harmadik helyet kaparintotta meg, amivel az első és a harmadik futamon az első sorból rajtolhatott.

A #78-as számmal versenyző srác az első futamon azonnal az élre is állt, két körön át vezetett is, de az őt üldöző ellenfelek közül nagy harcban kettőnek is sikerült előzni, így Liszka Rolandnak az első versenyen „be kellett érnie” a harmadik helyezéssel. A második menetben jött a neheze, hiszen ekkor következett a fordított rajtsorrend, ahol a magyar fiú a második sorba került, és csak utolsóként tudott eljönni. Az erős versenytempójának hála viszont nagyon gyorsan zárkózott, körről-körre jött egyre feljebb, és végül hatodikként ért célba. A harmadik, egyben utolsó futamon Liszka Roland a szabályzat és a saját jó időmérős teljesítményének értelmében ismét az első sorból startolhatott, ezúttal is remek rajtot vett és sokáig tartotta a vezetést. A Laller Racing sportolója végül szinte tökéletes, koncentrált versenyzést bemutatva a második helyen zárta ezt a megmérettetést, ami egyben azt is jelentette, hogy sporttörténelmet írva felállhatott a junior világbajnokság első versenyének összetett dobogójára.

Roland nem pihenhet rá sokat erre a sikerre, hiszen nem egészen két hét múlva már Lengyelországban, Krakkóban ad randevút egymásnak a világbajnoki mezőny.

Forrás: Tóth Krisztián Márk

Fotó: FIM Superenduro

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb