fbpx

Karakteres predátor – Lexus RX

Ugyan a legutóbbi facelift, és a Lexus NX alapján már lehetett tudni, hogy milyen főbb vonalakat kap majd az új RX, ám a végeredmény még így is meglepő lett. A beltér is jelentős frissítésen esett át, és a felszereltségek szempontjából is előrelépett az új modell, amely vélhetően még idén a szalonokba kerül.

lexus-rx-2016-6

Van, aki megborzong, másnak egyből néhány magvas Schwarzenegger-monológ ugrik be a Ragadozóból, megint mások flegmán vágják rá, hogy ez már túlzás. Mindegyikben van igazság, hiszen az új RX nem a többnyire megszokott, méla SUV kinézetet kapta, hanem egy igen erőteljes külsőt, ami elől egy sötét sikátorban valószínűleg elszaladnánk. Nyilván a helyzet nem ennyire drámai, a Lexus részéről viszont teljesen érhető volt a megoldás, hiszen az RX a márka legsikeresebb darabja és butaság lett volna unalmas dizájnnal ellátni.

lexus_rx-_26_.jpg

Az NX sikerein felbuzdulva az RX is szinte ugyanazt a vonalvezetést és éleket kapta, mint a kistestvére, amely egész szépen teljesít az eladási adatokat tekintve. Az RX viszont még csak nemrég mutatkozott be a New Yorki autószalonon, úgyhogy egy darabig még biztosan várhatunk a hivatalos megjelenésre. Sajnos vannak részletek, amikről még sokat nem árultak el, de azt már tudhatjuk, hogy a tengelytáv mellett a jármű hosszán is növeltek, előbbin öt centit, utóbbin tizenkettőt. A modell futurisztukus robosztussága leginkább a krómkeretes orsós hűtőmaszknak, a LED-fényszóróknak, valamint a nagyon mérges hátsónak köszönhető. Belül szintén sok újdonsággal találkozhatunk majd, az utastér letisztult és összhangban van a külsővel, szinte minden digitális és természetesen rengeteg a hely. A 12.3 colos kijelző elfoglalja a középkonzol jelentős részét, a műszerfal szintén digitális. Akinek az alapfelszereltség kevés lenne, rendelhet hátsó üléstámlákra felszerelt szórakoztató rendszert, panorámatetőt, távolságtartó tempomatot és számos vezetéssegítő-asszisztenst is, de lesz sportváltozata is a típusnak, méghozzá F SPORT néven.

rs1

Az erőforrások körül még vannak apróbb kérdőjelek, az viszont már biztos, hogy az előd jól bevált alapjaira építik a jövőt a Lexusnál. Az RX 350-ben 3500 köbcentis, 300 lóerős V6-os benzines duruzsol majd, a 450h pedig egy villanymotort is kap mellé. Az ár még nem publikus, de egyes információk szerint a leköszönő szériához hasonló árcédulát kap, a jelenleg kapható RX 450h-ért 16.890.000 forintot kérnek.

Bense Róbert

Használt vagy új autóra kérjen ajánlatot az autotveszek.hu weboldalon!

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb