fbpx

Jön az első tisztán elektromos Jaguar, az I-PACE

A Jaguar március elsején 19:00 órától élőben közvetíti az interneten első elektromos járművének, az I-PACE szabadidőjárműnek a globális premierjét.

Több ezer reménybeli ügyfél nyomta már meg az „Akarok egyet!” gombot, ezzel nyomatékot adva a várva várt elektromos sport-szabadidőjármű iránti érdeklődésének. A Jaguar pedig meghallgatta őket, és internetes közösségi csatornáin élőben közvetíti a modell premierjét. A Jaguar rögtön a bemutató után nyilvánosságra hozza a teljes árlistát, a műszaki és felszereltségi adatokat, valamint megkezdi a rendelések fogadását az összes elképzelhető konfigurációra.

Az I-PACE a Jaguar PACE modellcsaládjának legújabb tagja, amelyre régóta várnak az elektromos közlekedés hívei, és amely sportautókra jellemző, fenntartható teljesítményét összkerékhajtással, dinamizmussal és az ötszemélyes szabadidőjárművekre jellemző praktikummal társítja.

„Az I-PACE tanulmányautó 2016-os bemutatása óta számolunk vissza eddig a percig.” – mondta Ian Callum, a Jaguar formatervezési igazgatója. „A tisztán elektromos meghajtású I-PACE nem csupán a Jaguar berkein belül számít úttörőnek, az egész iparágat forradalmasíthatja. Egyetlen premier sem tartott még ennyire izgalomban: a közönség sokat vár az új modelltől, én pedig nagyon szeretném már megmutatni nekik, hogy mi mindent értünk el ezzel az autóval.”

Az I-PACE lemerült akkumulátora 45 perc alatt 80 százalékos szintre tölthető, a rendszert a legszélsőségesebb terepviszonyok között, -40°C és +40°C közötti hőmérsékleteken tesztelték. Több mint 200 gyártási prototípussal 2,4 millió tesztkilométernél is többet tettek meg, és további 11 ezer órát töltöttek laboratóriumi szimulációkkal, hogy életet adhassanak a márka világszínvonalú, tisztán elektromos üzemű szabadidőjárművének.

Az I-PACE hivatalos, nyilvános premierjére március 6-án, a Genfi Autószalonon kerül sor.

Az élő premiert ide kattintva tekinthetitek majd meg!

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb