fbpx

Itt az új Nissan e-NV200

A Nissan bejelentette hosszabb hatótávolságú zéró emissziós furgonját, amely minden eddiginél nagyobb távolság megtételére lesz képes egyetlen feltöltéssel.  A 100%-ban elektromos Nissan e-NV200 új 40 kWh-s akkumulátora 60%-kal megnövelt hatótávolságának köszönhetően akár 280 km megtételére is képes a NEDC szerint. Teszi mindezt az akkumulátor méretének vagy súlyának növekedése nélkül, tehát az ügyfeleknek nem kell kompromisszumot kötniük a raktérkapacitás vagy terhelhetőség terén.

Döntő fontosságú, hogy a furgon lehetővé teszi a vállalatok és hivatásos járművezetők számára, hogy az utolsó kilométereken a szállítás 100%-ban elektromos gépjárművel történjen. A vezetők több mint 100 kilométerrel nagyobb távolságot tudnak megtenni egyetlen feltöltéssel, ezáltal a Nissan e-NV200 lefedi az európai kishaszongépjárművet használók 40%-ának napi szükségletét.

Nissan e-NV200

Az új 40kWh-s e-NV200 tegnap mutatkozott be a Nissan Futures 3.0 rendezvényen, az Európa 2019-es Zöld Fővárosának választott norvégiai Oslóban. A furgon nemcsak a vállalati ügyfeleket segíti környezetvédelmi elkötelezettségük növelésében, hanem az egyik legfőbb pillért jelenti a Nissan vállalásának megvalósításában, hogy csökkentse a városközpontokban a hivatásos járművezetők által végzett szállítások és/vagy átvételek által okozott CO2-kibocsátás mértékét.

Gareth Dunsmore, a Nissan Europe elektromos járművekért felelős vezetője így nyilatkozott: „Hosszabb hatótávolsága és kiváló raktérkapacitása révén az új 40 Kwh-s e-NV200 a tökéletes utolsó kilométeres szállítási megoldás a városi szállításokhoz és átvételekhez. A vállalati szállítások/átvételek és hivatásos járművezetők jelentős hatással vannak a levegőminőségre és forgalmi torlódásokra, különösen a városközpontokban. Az általuk okozott CO2-kibocsátás szintjének csökkentése a fenntarthatóbb jövő megvalósításának létfontosságú eleme.”

Nissan e-NV200

Hozzátette még: „Az egyre inkább elektromossá váló világban újra kell gondolnunk szinte mindent, amit a vezetésről, az ingázásról és életünk energiaellátásáról tudunk. Az élhető jövő kialakítása érdekében teljesen elektromos ökoszisztémát kell létrehoznunk, amely révén a modern élet mindenkinek tisztább, biztonságosabb és összekapcsoltabb lehet. Az ökoszisztéma szívében az új e-NV200 modellhez hasonló intelligensebb, jobb, 100%-ban elektromos járművek állnak – most és a jövő generációi számára egyaránt.”

Az új 40 kWh-s e-NV200 2017 végétől lesz megvásárolható.

ecotrex

Javasolt cikkek

Ez is érdekelhet
Bezárás
'Fel a tetejéhez' gomb