fbpx

Íme a Maybach luxustanulmánya

Egészen pontosan a Vision Mercedes-Maybach 6 nevet viseli a hatalmas kupé, amely a futurisztikus fényűzésnek már azon szintjét képviseli, amit 2016-ban még nehéz ép ésszel nehéz hova tenni. Ezt érezték a Mercedesnél is, nem sok esély van rá, hogy ebben, vagy ehhez közeli formában valaha is eljut a szériagyártásig a modell.

may2

Ettől függetlenül viszont sokan izgatottan várták, hogy a kaliforniai Monterey-félszigeten megrendezett Concours d’Elegance kiállításon végre élőben is megtekinthessék a közel hatméteres óriást. Ízlelgessük, 5.7 méter hosszú a Mercedes-Maybach 6, karosszériájának legnagyobb részét pedig gigantikus orra teszi ki, a különleges kupé dizájnja visszanyúl a klasszikus formákhoz, és bár mérete és kialakítása miatt elég lehetetlen elképzelni az utakon, jól példázza a Mercedes tervezőinek kreativitását az elkészült tanulmány. A felfelé nyíló ajtók mögött előbukkanó 2+2 személyes utastér inkább hasonlít egy űrhajóéra, mint egy autóéra, a szenzorokkal ellátott, leginkább fotelnek tűnő ülések mellett a műszeregységek sem épp mindennapi kialakításúak, a legfontosabb paramétereket és a navigáció adatait pedig a szélvédőre vetített képen lehet nyomon követni, melyek kézmozdulatokkal rendezhetőek. Ha ez még nem lenne elég, a Maybach önvezető rendszerrel is büszkélkedhet.

may1

A tanulmányautó tisztán elektromos hajtású, négy villanymotorral látták el, összteljesítményük 550 kW (750 lóerő), méreteihez képest pedig meglepően fürge a Maybach, mindössze négy másodpercre van szüksége a 100 km/órás sebesség eléréséhez, az elektronika 250 km/óránál korlátoz. A 80 kWh kapacitású akkumulátor akár 500 kilométeres hatótávolságot is képes biztosítani, és a gyorstöltésnek köszönhetően 5 perc alatt feltölthető annyira a jármű, hogy akár 100 kilométert is megtegyen.

Élőben természetesen a beltér kicsit máshogy fest:

Bense Róbert

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb