fbpx

Ilyen lesz az új Suzuki Baleno

Pár hete felkapta a hírt a sajtó, hogy a Suzuki feltámasztotta a Balenot, amely Frankfurtban már teljes pompájában került pódiumra. Az új padlólemezre épülő kompakt modell egy jól eltalált árcédulával szép sikereket arathat.

baleno1

A márciusi Genfi Autószalonon még iK-2 néven, tanulmányautó formájában találkozhattunk először vele, augusztusban pedig egy rövid teaserrel tudatták a nagyérdeművel, hogy szériagyártásba kerül a típus, méghozzá az ismerősen csengő Baleno névvel. A közös pontok nagyjából itt kifújtak, ugyanis a régi Balenoból csupán az elnevezés maradt, azonban a Suzuki nem titkolt célja, hogy a kategóriában a Swift fölé helyezett modellel nagyot robbantson. Frankfurtban a gyár fő attrakciója a Baleno volt, amely többnyire pozitív visszhangot kapott.

Annak ellenére, hogy a kompakt besorolásba került a Baleno, elég kis méretekkel rendelkezik, hossza a négy métert sem éri el, ám a látszat csal, belül egy igen tágas autóról van szó. Az új padlólemeznek köszönhetően a friss modellek tömege csökkent, szerkezeti merevségük nőtt. A Balenot az új fejlesztésű egyliteres, 110 lovas Boosterjet turbómotorral is elérhetővé teszik, de a már jól ismert 1.2-es, 90 lovas Dualjet-erőforrással is megvásárolható lesz, utóbbi úgynevezett mikrohibridként is piacra kerül majd. Emellett mindkét verzió kapható lesz automata, valamint manuális sebességváltóval is. Dízelváltozat sajnos jelenleg még nincs a láthatáron.

baleno2

A modern műszerfallal és középkonzollal ellátott Baleno az új Vitarától örökölte meg a multimédiás rendszerét, de az opciós listán szerepel a ráfutásgátló, a féksegédlet, illetve az adaptív tempomat is. A belső tér a Swifthez mérten meglehetősen nagynak tűnik, a hátsó sor sem csak dísznek van, a 355 literes csomagtér meg kifejezetten korrekt méretű még a kategóriájában is.

Hogy mégis mi hozhatja meg számára a sikert? Vélhetően a Swiftnél valamivel drágább lesz, ám ha nem kérnek el érte túl sokat, kedvelt kompakt családi autó válhat belőle. Azonban sok részlet még nem tisztázott, ez valahol érthető is, hiszen a szalonokban csak 2016 tavaszán fog megjelenni.

Bense Róbert

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb