fbpx

Horváth Lajos Laller: „Már rettentően hiányzott a HunGarian Baja hangulata”

Ezen a hétvégén rendezik Magyarország egyik legnívósabb autó/motorsport rendezvényét, a HunGarian Baja tereprali világkupa futamot. Az esemény két év elteltével tér vissza Várpalotára, mind a nézők, úgy a versenyzők is izgatottan várják a péntek esti rajt és rajtceremónia pillanatait. 

Nincs ezzel másképp Horváth Lajos „Laller” sem, aki bár számos nagyon komoly nemzetközi versenyen és két Dakar Rally-n is indult már, mégis a HunGarian Baja az egyik legnagyobb kedvence:

„Minden évben izgatottan szoktam várni, hogy megérkezzen az augusztus, és vele együtt a HunGarian Baja. Hosszú ideje rendszeres résztvevő vagyok, ezért is esett rosszul, hogy a mindannyiunk által ismert helyzet miatt tavaly ez a rendezvény is elmaradt. Idén viszont már nincs megállás, újra benépesedett a szervízpark, engem pedig ismét elfogott az a misztikus izgalom, amit egy-egy nagy verseny előtt szoktam érezni…

Az adminisztratív/gépátvételen, és a bemelegítésen már túl is vagyunk, azaz megtörtént a shakedown. A verseny egy rövid szuperspeciál szakasszal rajtol majd el, hét kilómétert kell megtennünk, méghozzá igencsak trükkös terepen. Szombaton és vasárnap aztán rendesen belecsapunk a lecsóba, és bemotorozzuk az egész lőteret. Elsőre kétszer 140 km, vasárnap pedig kétszer 83 lesz a penzum, ez már azért elég emberes táv, úgy gondolom. Ami változás az előző évekhez képest, hogy idén nem lesz patakátkelés, de szerintem a lőtéri csapatás mindenért kárpótolni fog! A cél ezúttal is a cél, nagyon hosszú a verseny, népes és erős a mezőny, szóval elkel majd a szurkolás.” – zárta Horváth Lajos bevezető gondolatait a helyszínről.

Hétvégi program gyanánt mindenkinek ajánljuk szíves figyelmébe a HunGarian Baját, ahol Laller mellett számos, nemzetközileg ismert, kőkemény Dakar Rallys múlttal rendelkező pilótával is lehet majd találkozni. A rendezvény ingyenes, a szervízpark (Várpalota, Tesco áruház mellett) bárki számára megtekinthető, a ma este 20:30-kor kezdődő (Várpalota, Thury vár) rajtceremónia pedig igazi csemegének ígérkezik… 

További információ és részletes időterv a HunGarian Baja Facebook oldalán található!

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb