fbpx

Horváth Lajos „Laller”: Kemény menet jön a váci terepmotorosnak

Durva augusztus elé néz a népszerű off road motorversenyző: Laller ezen a hétvégén a HunGarian Baja tereprali világkupafutamon áll rajthoz, majd szinte azonnal utazik tovább a horvát Dinaric Rallyra.

Kemény menet lesz ez, de Horváth Lajos idáig sem lazsált, a MAMS tereprali szakág és csapatvezető pilóta számos nagy versenyen vett részt. Először a Hellas Rally, aztán a Baja Satu Mare, majd a Rally Breslau következett, a sportoló pedig a három kőkemény versenyből kettőt minden probléma nélkül be is fejezett, és a harmadikon is csak a technika ördöge tudta őt megállítani:

„Idén nagyon erős szezont tolunk, hiszen a hazai bajnokság mellett nívós nemzetközi versenyeken is igyekszünk rajthoz állni. A lengyel Rally Breslaut sajnos egy műszaki probléma miatt fel kellett adnom, de a HunGarian Baja-ra mindent sikerült orvosolnunk. Izgatott vagyok, mert a Várpalota környékén zajló megmérettetésen részt venni mindig megtiszteltetés, és egyúttal óriási kihívás is. A közeg ismerős lesz, minden bizonnyal ezúttal is komoly és nehéz pályákat írnak ki nekünk a szervezők. A várható forróság sem könnyíti meg majd a dolgunkat, de minden nehézség ellenére idén is szeretnék ott lenni a célceremóniánál. Tavalyhoz képest változás, hogy szakágvezetőként a többi versenyzőt is igyekszem majd segíteni, remélem mindenkinek jó és balesetmentes hétvégéje lesz. Ha a HunGarian Baja-n túl vagyunk, utána Horvátország felé vesszük az irányt, ahová természetesen egyáltalán nem nyaralni megyünk majd…” – válaszolta meg félreérthetetlenül azt a kérdést Horváth Lajos, hogy mivel is telik majd számára az augusztus. 

A HunGarian Baja ezúttal is nagyon izgalmas menetnek ígérkezik, amely a péntek este egy látványos rajtceremóniával indul Várpalotán (Thury Vár, 20h), hogy utána szombaton és vasárnap fájdalmasan hosszú maratoni szakaszoknak tegye ki a résztvevőket. Gyertek, és biztassátok személyesen a Laller Racing Dakar Team versenyzőit!

Forrás: Tóth Krisztián Márk

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb