fbpx

Hibrid koncepcióval érkezik Genfbe a Skoda

A VISION X hibridtanulmánya formájában a cseh gyártó modellpalettája jövőbeni fejlesztésébe kínál betekintést. A nagyvárosi crossover-modell révén újabb járműszegmensben jelenhetnek meg a Skoda nagysikerű SUV-modelljeinek karakteres stílusjegyei. A koncepció a 2018-as Genfi Autószalon alkalmával tartja világpremierjét.

vision x

Kompakt arányaival a VISION X az aktív, nagyvárosi életstílus ideális partnere. Külsejét precíz vonalvezetés és letisztult felületek jellemzik, egyértelműen kiemelve a FlexGreen színű hibrid tanulmánymodell dinamikus karakterét. Antracit kontrasztárnyalatú teteje sportos stílusjegy, amely markáns lökhárítókkal, erőteljes hatású oldalsó küszöbborításokkal, nagyméretű panoráma-üvegtetővel és 20 col peremátmérőjű könnyűfém keréktárcsákkal közösen gondoskodik dinamikus fellépésről. E még karakteresebb dizájnt a tradicionális cseh üvegművészet ihlette.

Alapvetően újszerű formai nyelvezet szerinti a Skoda VISION X utastere is. Szabadon álló, színes kijelzővel kiegészített, széles és ergonomikusan formált műszerfal határozza meg a beltér vizuális összhatását. A képernyőről gyorsan és intuitív módon kezelhetők az infotainment- és connectivity-szolgáltatások, míg a megvilágított csiszolt kristályüveg-elemek a színes monitorral közösen hangulatos fényhatásokról gondoskodnak.

vision x

A VISION X a cseh gyártó korszerű crossover-modellként alkotott vízióját testesíti meg. Jelenlegi SUV-családját egy harmadik taggal kiegészítve a Skoda új vásárlói célcsoportokat szeretne megszólítani, illetve megnyerni a márka számára. Modellkínálatának bővítése – középpontban a SUV-modellek intenzíven növekvő piaci szegmensével – a Skoda “Stratégia 2025” programjának központi eleme. 2025-re a tisztán elektromos hajtásrendszerű gépkocsik mellett hálózatról tölthető (plug-in) hibridjárművek is szerepelnek a márka programjában, ezt követően pedig a tervek szerint a Skoda világszerte értékesített minden negyedik gépkocsija plug-in vagy tisztán elektromos hajtással rendelkezik majd.

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb