fbpx

HELLAS RALLY: Horváth Lajos vezeti a magyar kontingenst

Vasárnap útnak indul Európa egyik legszebb és legkeményebb tereprali versenye, ahol a Laller Racing Dakar Team versenyző/csapatfőnöke is rajthoz áll. Az esemény különlegessége, hogy Horváth Lajos „Laller” mellett további négy magyar is megméreti magát.

Laller Gerencsér Tamás, Esch Tamás, Klima Gábor, valamint Torma Balázs társaságában vág neki a nagy kalandnak, ezzel pedig régi vágya valósul meg a MAMS tereprali szakágvezetőjének. A pilótának már vannak emlékei a verseny által támasztott kihívásokról, és most is hasonlóan kemény hétre számít:

„A terepralinak köszönhetően sok szép helyen jártam már, de a minden sportok bölcsőjének számító Görögországba visszatérni igazán különleges élmény lesz. Az is rengeteget dob a kedvemen, hogy ezúttal „magyar válogatottként” összeállva, öten vágunk neki a versenynek. Nincsenek illúzióim, nagyon nehéz futamra, ugyanakkor szenzációs pályákra és fantasztikus élményekre számítok. Hat napon keresztül el leszünk zárva a külvilágtól, a görög hegyekben napi 160-250 kilométeren kőkemény, néhol hard endurós terep vár ránk. Pihenés nem sok lesz, hiszen az etapok túlnyomó többsége is off-road utakon zajlik, szóval fel kell kötni a gatyát! Én már jártam itt korábban és teljesítettem is ezt a versenyt, ezért kötelességemnek érzem, hogy támogassam az „újonc” társaimat. Némelyeknek ez lesz az első nemzetközi szereplése, igyekszem őket minden rutinommal átsegíteni az esetleges nehézségeken. Őszintén bízom benne, hogy mindannyian remek futamot zárunk majd, és abban is reménykedem, hogy ezentúl gyakrabban fogjuk külföldi versenyeken együtt képviselni Magyarországot.” – nyilatkozta Horváth.

A Hellas Rally május 22-én kezdődik, az eseményekről és Horváth Lajos szerepléséről természetesen lapunk is beszámol majd.

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb