Elektromos autó

Hazai Trabantos kisfilmek

Félig-meddig profi, vagy éppen amatőr, de független – és ami talán a legfontosabb – nagy lelkesedéssel elkészített Trabis videókból válogattunk, melyek egyetlen, de jelentős közös vonása a típus iránti rajongás. Nem kritizálunk, nem okoskodunk, nem állítunk sorrendet, megmutatjuk nektek őket, mert nekünk tetszettek!

Való igaz, nem túl bő a választék, ha a magyar nyelvű Trabantos videóbemutatókat nézzük, de szerencsére azért volt néhány vállalkozó szellemű fiatal, akik fogták magukat és megvalósították álmaik Trabis-filmjét. Mi mindegyiket örömmel néztük végig, és ezt ajánljuk nektek is, hiszen a hangulat, az életérzés ott volt bennük!

Kezdjük a Keleti Blog videójával, melyben Bolhán keresztül mutatták be a nagyközönségnek a Trabant legfőbb tulajdonságait, kezdve a kasznitól, az erőforráson át egészen a beltérig. Ötletes vágások, hangulatos snittek, kihagyhatatlan zenék, és hasznos információk kaptak helyet a mintegy 12 perces anyagban. Itt egy kis kitérőt is ejtenék, hiszen a Keleti Blog facebookján, vagy youtube-csatornáján találkozhatunk Wartburggal, Ladával, Skodával is, melyekről szintén remek videók készültek, érdemes körülnézni náluk.

A Fullkontakt Garage kisfilmje sokkal inkább az emberi oldaláról fogja meg a Trabantozást. Van benne régiségvásáron alkudozás, klasszikus Wunderbaum-illatosító, pirosnál autóból kiszólás, ráadásul a főszereplő – korábban családi – Trabin kívül a nagypapa átalakított Wartburgját is láthatjuk. A legszebb része mégis talán a nosztalgiafaktor és a generációs rácsodálkozások körbeírása volt, ez egy nagyon jól eltalált és végtelenül igényes videó, ugyan nem a műszaki tartalom viszi a prímet, mégis ez adja meg a különlegességét.

A Névtelen Autósműsor videója talán kicsit kakukktojásnak tűnhet, ők a humoros-trash stílust képviselik, mindenféle negatív felhang nélkül mondom ezt persze, hiszen a poros úton történő pöfékelés és a szántóföldek melletti „suhanás” engem megvett, kicsit kézikamerás-filmes hatást keltett. Itt egy teljesen átlagos, hétköznapi használatban lévő, nem műtárgyként kezelt Trabant a tesztalany, ennek következményeképp ne egy teljesen patika járgányra számítsunk, de ez ebben az esetben nem is elvárás.

Nekünk pedig nincs is több dolgunk, minthogy megköszönjük ezeket a videókat, hiszen Trabantból már nem sokat látni az utakon, így viszont minden nap megnézhetjük őket! Fotók innen.

Bense Róbert

zparts autóalkatrész
Cimkék
Lotus Cleaning tesztelok.hu

Javasolt cikkek

Back to top button
Close