fbpx

Genfben debütál a frissített Mitsubishi ASX

A Mitsubishi Motors Corporation (MMC) a márciusi, 89. Genfi Autószalonon állítja először reflektorfénybe az ASX kompakt crossover (bizonyos piacokon RVR vagy Outlander Sport) új, 2020-as modellváltozatát. 2009-es bemutatása óta az ASX-ből összesen mintegy 1,32 millió darab talált gazdára a világ 90 régiójában. Az autó legnagyobb piacai Észak-Amerika, Európa, Ausztrália és Kína. Jelenleg ez az MMC harmadik legkelendőbb járműve, így az ASX a vállalat globális stratégiájának kulcsmodellje.

blank

Az új ASX tervezői továbbfejlesztették a márka DYNAMIC SHIELD frontrész-kialakítását. A határozott kialakítású lökhárító mellett a hűtőrács és az alsó motorvédő elem szögletes, vízszintes/függőleges vonalai is hatásosan hangsúlyozzák az autó erőteljes kiállását. Az új stílusnak megfelelően a motorháztető mélyebben húzódik. A LED világítótestek karakteres elrendezése (az irányjelzők és a ködfényszórók a lökhárító végében kaptak helyet) a Mitsubishi márkára jellemző látványvilágot teremt az autó frontrészén.

Az éles vonalvezetésű LED kombinált hátsó lámpatest (az irányjelzők kivételével) az autó hátsó részének teljes szélességében keresztülível, vizuálisan is fokozva az ASX szélességét. A lökhárító alatt megjelenő alsó védőlemez is megújult. Az ASX vásárlói a Red Diamond (Gyémántvörös), a Sunshine Orange (Napsugár Narancs), valamint az Oak Brown (Tölgy Barna) fényezések közül választhatnak.

Az ASX-ben ovábbfejlesztették a Smartphone-link Display Audio rendszert (SDA), amely ezentúl még jobb konnektivitást kínált a felhasználók számára. A kijelző méretén is növeltek, 7 helyett immár 8 colos lett az érintő. Az USB pendrive-okon tárolt videók ezentúl az SDA képernyőn is megtekinthetők. A legmagasabb felszereltségű modellekben Tom Tom navigációs rendszer működik, okostelefon csatlakoztatásával pedig valós idejű forgalmi információk érhetők el az internetről.

Ezeken felül hamarosan elérhetővé válik egy alkalmazás is, amely feldolgozza a sebességmérő, a kilométerszámláló, a figyelmeztető lámpák és egyéb járműinformációk adatait. Az alkalmazás ellenőrzi a még meglévő üzemanyag mennyiségét, és útvonalat tervez a legközelebbi benzinkúthoz, valamint a karbantartások és kötelező szervizek optimalizálásában is segít.

Az MMC egy külön honlapot indított, amelyen további információk találhatók a márka által a 2019-es Genfi Autószalonon kiállított újdonságokról.

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb