fbpx

Frissül a Kia Soul

A facelift nem csupán a karosszériát és az utasteret, hanem a motorpalettát is érinti. A ráncfelvarrott Soul már Párizsban is jelen lesz, és várhatóan még ebben az évben piacra dobják.

Márkatársától kapott motorral ékeskedik a frissített Soul csúcskivitele, mely a Cee’d GT 204 lóerős 1.6-os TGDI erőforrását kapja. A hétfokozatú, duplakuplungos sebességváltóval ellátott modell ezzel a blokkal 7.5 másodperces százas sprintre és 196 km/órás végsebességre lesz képes, fürgesége természetesen a választott módtól (Eco, Normal és Sport) is függ majd. A Kia nem csupán combosabb lett, hatékonyabb fékrendszert is kapott.

soul1

Ám nem csak a motortérben lehet majd felismerni az új kivitelt, igyekeztek ugyanis kicsit morcosabb megjelenésűvé formálni a leginkább kedves, bumfordi kockaként aposztrofált típust. A hűtőrácsot és a lökhárítókat is átszabták, a dupla kipufogóvég, illetve a 18 colos, egyedi felnik is a sportos érzetre erősítenek rá. Az autó hátsó részén a lámpatestek is frissültek, továbbá a nappali LED-es menetfény is elérhető lesz.

Felszereltség tekintetében is találkozhatunk majd újdonságokkal, a Soul modernebb infotainment rendszerrel büszkélkedhet, a központi kijelző mérete alapból 7 colos, az opciós listán azonban a 8 colos érintő is helyet kap. Kényelmi szempontból az esőszenzort, és a nyolc állítási lehetőséget biztosító vezetőülést érdemes még megemlíteni, a biztonsági extrák közül pedig a keresztirányú forgalomfigyelővel is rendelkező holttérfigyelőt.

ks1

A megújult Kia Soul a Párizsi Autószalonon már biztosan ott lesz, és vélhetően idén év végén megkezdődik a forgalmazása, az áráról viszont még nem adtak ki hivatalos információkat.

Bense Róbert

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb