fbpx

Frankfurtban lépett ki a valóságba a Volkswagen ID.3

A Volkswagen a Frankfurti Nemzetközi Autószalon (IAA) előtti este mutatta be úttörő járművét, az ID.3-at. Ez a jármű egy új korszak kezdetét szimbolizálja a márka számára. Az ID.3 a tisztán elektromos járművek teljesen új generációjának első modelljeként tovább bővíti a Volkswagen kínálatát, kibocsátásmentes helyi közlekedést, kiemelkedő hatékonyságot és teljes hálózatba kapcsolhatóságot kínálva. Ezzel együtt az ID.3 a Volkswagen, mint márka átalakulását is tükrözi és egyben ez az első típus, amely az új Volkswagen emblémát viseli.

A Volkswagen ID.3 új korszakot nyit a környezetbarát mobilitás terén. Az ID. sorozat első darabja szénmentességet, az elektromos autókra jellemző vezetési dinamikát és teljes hálózatba kapcsolhatóságot kínál. A jövőbeni ID. modellekhez hasonlóan az ID.3 is az új Moduláris Elektromos Platformra (MEB) épül, amely kimondottan az elektromos hajtásrendszer számára készült.

Az ID.3 teljesen újragondolt formanyelvének köszönhetően azonnal felismerhető, hogy egy nulla károsanyag kibocsátású autóval állunk szemben. Az elektromos jövőre készült és a tervezési minőség teljesen új szintjét hozza a kompakt járműkategóriába.

A belső tér szintén bővelkedik úttörő megoldásokban. A Moduláris Elektromos Platform (MEB) hosszú tengelytávja a rendkívül rövid túlnyúlásokkal egy igen nagyvonalú belső teret eredményez: ez az Open Space koncepció. Az így létrejött tágas belső térrel az ötülésese ID.3 új mércét állít a kompakt kategóriában.

A teljesen új tervezésű, digitális kijelzőelemeknek és vezérlőknek köszönhetően a vezető ösztönösen képes eligazodni az ID.3 belső terében. A műszerfal kijelzője mellett egy teljesen új fejlesztésű, központi helyen található tíz col átmérőjű érintőképernyő jeleníti meg az összes fontos információt a vezető számára.

A szintén újdonság ID. Light egy LED csíkkal segíti a vezetőt a navigálásnál illetve figyelmezteti olyan váratlan helyzetekben, mint amikor például veszély esetén azonnali fékezésre van szükség. Minden vezérlőelem – többek között az elektromosan állítható multifunkciós kormánykeréken találhatók is  – érintésérzékeny gombokkal működik, így elég csupán megérinteni a funkció aktiválásához. Csupán az elektromos ablakok és az elakadásjelző működését biztosítják a hagyományos nyomógombok. Ezt egészíti ki az intelligens hangvezérlés. Az App Connect alkalmazás használatával az ID.3 és az okostelefonok közötti kapcsolat másodpercek alatt létrejöhet.

A sorozatgyártású kivitel bemutatójakor az ID.3 három különböző méretű akkumulátorcsomaggal érhető el. Az alapváltozat felhasználható energiamennyisége 45 kWh, amely akár 330 kilométeres (WLTP ciklus szerint) elektromos hajtással teljesített hatótávolságot kínál. Ennek az ID.3 modellnek az indulóára 30 000 euró alatt marad. Emellett elérhető egy 58 kWh kapacitású akkumulátorcsomaggal szerelt változat is, ahol az ID.3 akár 420 kilométeres hatótávolság (WLTP ciklus szerint) megtételére is képes. A legnagyobb akkumulátorcsomag kapacitása 77 kWh, itt az elektromos hajtással megtett táv elérheti az 550 kilométert is (WLTP ciklus szerint). A gyorstöltési képességének köszönhetően az ID.3 képes 30 percen belül közel 290 kilométeres (WLTP ciklus szerint) hatótávolságra elég energiát “feltankolni”, kihasználva a rendelkezésre álló 100 kW töltési teljesítményt.

Az akkumulátorok a jármű padlólemezében kaptak helyet. Az elhelyezés előnyösen befolyásolja a vezethetőséget és dinamikáját illetve lényegesen alacsonyabb súlypontot eredményez. Az ID.3-at mindemellett optimális súlyelosztás jellemzi az első és a hátsó tengely között.

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb