fbpx

Felfrissítik a C-Elysée-t

A Citroën olcsó, kompakt szedánjának második generációja 2013-ban lépett a piacra, az eddigi eladási adatok alapján pedig sikeresnek mondható a szereplése, hiszen több százezer példány talált belőle gazdára, mely leginkább árának és tágas mivoltának köszönhető. A ráncfelvarrott változat jövő tavasszal érkezik, a frissítés a külsőt és a belsőt is érinti.

ces1

Átfogó változtatásokra persze ne számítsunk, ám ebben az árkategóriában kifejezetten dicséretes dolog a megújulásra való hajlam, még úgy is, hogy közel 4 évvel a színrelépése után azért már időszerű volt némi újdonságot vinni a C-Elysée-be. Első ránézésre feltűnik, hogy modernebb kialakítást kapott a hűtőmaszk és a fényszórók, továbbá a lökhárító is, mely fölött LED-es nappali menetfények kaptak helyet, a lámpatestek egyébként az autó hátulján is változtak. A színpaletta bővült, méghozzá egyből két árnyalattal is, a felnik és a dísztárcsák választéka szintén gyarapodott.

A beltér legnagyobb újítása az átalakított középkonzolon elhelyezett, átláthatóbban kezelhető, 3D navigációval is rendelkező, Mirror Screen rendszerrel ellátott 7 colos központi érintőképernyő, valamint az átrajzolt műszerfal.

ces2

A motorválaszték maradt a megszokott, 1.2-es, 82 lóerős háromhengeres, 1.6 literes, 115 lovas négyhengeres benzines (utóbbi automata váltóval is rendelhető), illetve 1.6-os 92/100 lóerős, négyhengeres turbódízel közül lehet választani. A C-Elysée továbbra is a spanyolországi Vigóban készül majd, faceliftes verziója pedig 2017 tavaszán érkezik meg a szalonokba. Az árak változásáról még nem tettek közzé információkat, a jelenlegi széria akciós alapára hazánkban 2.8 millió forint körül alakul.

Bense Róbert

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb