fbpx

Európában is rajthoz áll az RC F GT3

A Lexus 2017-ben immár az RC F GT3 géppel is megjelenik a versenypályákon, tovább erősítve imázsát a motorsport egyre gyarapodó rajongói táborában. A vadonatúj modell több amerikai és japán bajnokságon is rajthoz áll, sőt Európában is indul néhány versenyen.

RC F GT3

A hazánkban is népszerű utcai Lexus RC F sportkupé versenyautó változata most szerezte meg a sportágat irányító szervezet, a FIA homologizációját, így rajthoz állhat az amerikai és japán bajnokságokon, sőt az évadban több európai futamon is indul majd. Az USA-ban a Lexus két Lexus RC F GT3 versenyautót biztosít a 3GT Racing csapat számára, amely az IMSA WeatherTech SportsCar Championship sorozat GTD osztályában fog versenyezni. Japánban az LM Corsa csapat áll majd rajthoz két ilyen autóval a Super GT sorozat GT300 osztályában.

Európában két csapat, a Farnbacher Racing és az Emil Frey Racing versenyzett tavaly a VLN Hosszútávú sorozatban RC F GT3 prototípusokkal; fejlesztőmunkájuk idén is folytatódik, hogy a jövőben még jobb eredményeket érhessenek el az európai GT3 futamokon. A csapatok 2017-ben is rajthoz állnak bizonyos európai versenyeken, többek közt a Nemzetközi GT Open sorozat egyes futamain.

RC F GT3

Tavaly a Lexus volt az első ázsiai autógyártó, amely győzelmet aratott a VLN Hosszútávú sorozatban, az RC F GT3 prototípus első helyezést ért el az október 8-i Nürburgring Nordschleife futamon. A Lexus tavaly egy másik versenyutójával, az RC F modellből kialakított GT500 géppel is kimagasló eredményeket ért el. A 2016-os RC F GT500 uralta a japán Super GT sorozat mezőnyét, és a SARD csapat, illetve Heikki Kovalainen és Kohei Hirate pilóták mind csapatszinten, mind pedig egyéniben bajnoki címet szereztek a GT500 kategóriában.

MŰSZAKI ADATOK

Jármű neve                LEXUS RC F GT3

Motor                          5,4 literes V8

Teljesítmény               373+ kW (500+ LE)

Nyomaték                  nincs adat

Sebességváltó            6 fokozatú szekvenciális versenyváltó

Kerekek                      13×18 col, 13 x 18 hátul,  – kerékagy-rögzítésű

Fékek                         acél féktárcsák

Tengelytávolság         2730 mm

Hosszúság                  4845 mm

Szélesség                   2030 mm

Magasság                   1270 mm

Menetkész tömeg      1.300 kg

ecotrex

Javasolt cikkek

Ez is érdekelhet
Bezárás
'Fel a tetejéhez' gomb