fbpx

Erőbajnok – Brabus 850 6.0 Biturbo Coupe

A Brabust keveseknek kell bemutatni, a tuningcég hihetetlenül jó érzékkel nyúl az amúgy is eltalált Mercedesekhez, ezúttal azonban a szokásosnál is komolyabbat alkottak, az átépített, 850 lóerős Mercedes-Benz S63 AMG Coupéra nehéz szavakat találni.

Az idei Genfi Autószalonon mutatkozott be a Brabus Mercedes-Benz S63 AMG Coupe, amely nemes egyszerűséggel a jelenlegi leggyorsabb összkerekes kupénak számít (persze hátsókerekes változat is készül majd belőle). Az AMG-ket egyébként sem kell félteni, ha a teljesítményről van szó, ám a Brabus a csúcsból is kihozta a maximumot, így születhetett meg ez a különleges modell, amiről érdemes beszélni, hiszen kategóriájában nem sok hozzá hasonlítható gép létezik.

bb1

Az átalakítás több fronton zajlott, a duplaturbós V8-as erőforrás lökettérfogatát 5461 köbcentiről 5912 cm3-re növelték, a turbófeltöltőket is komolyabbakra cserélték, továbbá speciális kipufogórendszerrel lett ellátva a Brabus Mercedese. Az alapból is erős, 585 lovas gép teljesítménye 850 lóerőre emelkedett, a hétsebességes, kormányról is kezelhető automataváltóval szerelt, meglehetősen nehéz, két tonnánál is súlyosabb vasnak mindössze 3.5 másodpercre van szüksége arra, hogy elérje a százas tempót, 9.4 szekundum elteltével pedig már 200 km/órás sebességgel képes száguldani. Az elektronika 350-ig engedi a gyorsulást, ennél a pontnál tartható még teljes biztonsággal az úton a Brabus S63 AMG Coupe.

bb2

Ám nem csupán a motorháztető alatt érhetőek tetten a változtatások, a modell speciális (18-22 col közötti Monoblock) felnikkel, hátsó spoilerrel és karbon elülső lökhárítóval lett ellátva, az utastér pedig igényes, fekete-arany színekben pompázik, igaz a beltér világítása talán már annyira nem illik a képbe, de valószínűleg nincs olyan ember a világon, aki emiatt húzná a száját.

A Brabus tehát – mint már oly sokszor -, ezúttal is nagyon magasan húzta meg a mércét, vélhetően a vásárlói köre sem lesz hétköznapi, de egy brutális erővel bíró luxuskupénál ez talán nem akkora nagy csoda.

Virtuálisan is érdemes körüljárni:

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb