fbpx

Egy csipet merészség: Lexus LX sport

A Lexus legnagyobb szabadidőjárműve, az LX piacra lépése óta számít etalonnak a luxusterepjárók mezőnyében. Egy dolog nem igazán volt az LX 570: sportos. Hiába a 383 lóerős, 5.7 literes benzinmotor vagy a 220 km/h végsebesség, stílusában mindig is a klasszikus eleganciát részesítette előnyben a modell. Ezen változtat most a Lexus észak-amerikai képviselete: átfogó sportcsomagot ajánlanak az LX három üléssoros kiviteleihez.

Kívülről egyedi sportos hűtőmaszk és orrkialakítás, a hátsó lökhárítóban kialakított diffúzor, valamint krómdíszítésű, fényezett külső visszapillantó tükrök adják meg az alaphangot. A belső térben félanilines bőrülések várják az utasokat fekete, bordó vagy fehér színben – utóbbi különleges, holdfény-fehér árnyalatát kizárólag ehhez a modellvariánshoz kínálja a gyártó –, a tetőkárpitozás magától értetődően fekete.

Eredeti küldetéséről természetesen most sem feledkezett meg az LX, ezért a Sport csomag magában foglalja a Luxus csomagot is. Klimatizált első és hátsó ülések, négyzónás légkondicionáló, valamint az ajtókban elhelyezett talajmegvilágító lámpák biztosítanak tökéletesen személyre szabható környezetet minden utas számára. A kerekek 21 colos, tízküllős darabok, a zenei élményről a felsőkategóriás Mark Levinson surround audiorendszer gondoskodik 19 hangszóróval. A kormány fa karimája fűthető, a vezetőt head-up kijelző tájékoztatja, a mobiltelefonokat pedig vezeték nélküli töltő várja.

A biztonsági csomag teljes körű. A Lexus Safety System+ csomag olyan modern funkciókat tartalmaz, mint az automata vészfékrendszer, a sávelhagyásra figyelmeztető berendezés, az adaptív sebességtartó automata vagy az automatikus távolságifény-szabályozás.

Habár a Lexus LX-et az Egyesült Államokon kívül a világ számos piacán forgalmazzák, a Közel-Kelettől kezdve Oroszországon át Ausztráliáig, a Sport csomag egyelőre csak az észak-amerikai és később talán a közel-keleti vevők számára lesz elérhető; a csomag felára nem egészen 8000 dollár (2,3 millió forint).

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb