fbpx

Dupla Red Dot Design díj a legújabb Peugeot modelleknek

Idén az új Peugeot 208 és az új Peugeot 2008 is díjazott a neves Red Dot Design megmérettetésen, a „Termék Design” kategóriában

A Peugeot márka egy 6 500 termékből álló mezőnyben aratott dupla sikert

A Peugeot formanyelvét idén már hatodszorra díjazták

PEUGEOT

Rüsselsheimben, 2020. március 30-án jelentették be hivatalosan, hogy a Peugeot új kisautója a 208 és új szabadidőautója, a 2008 SUV is elnyerte a rangos Red Dot díjat, a termék design kategóriában. A két oroszlános modell elsősorban sportos külső formatervével és minőségi kidolgozásával nyerte el a nemzetközi zsűri bizalmát. A francia gyártó modelljeit idén hatodszorra díjazták.

„Büszkék vagyunk arra, hogy két modellel is, duplán elnyertük a legjobb termék designnak járó díjat. Ez kiváló bizonyítéka annak, hogy a márka vizuális identitása a megfelelő irányba fejlődik” – Nyilatkozta Haico van der Luyt a németországi Peugeot ügyvezető igazgatója.

PEUGEOT

Új Peugeot 208 és Peugeot 2008: határozott design, akár 100%-ban elektromos változatban is.

PEUGEOT

PEUGEOT

Magabiztos külső megjelenésével az új 208 tökéletesen illeszkedik a Peugeot márka prémium stratégiájába. Az új 208 a szakértő zsűrit elsősorban a feszes és letisztult vonalakkal megrajzolt sportos megjelenésével nyűgözte le. Az utasteret egy világelső újdonság gazdagítja. A 3D kijelzésre is képes, magasra helyezett, teljesen digitális műszeregység, amely a duplán lapított kormánykerékkel és a nagyméretű központi érintőképernyővel együtt tökéletes egységet alkot, kiteljesíti a Peugeot i-Cockpit koncepcióját. Mindez már az Allure változattól a szériafelszereltség részét képezi az új 208 esetén.

PEUGEOT

Az új Peugeot 2008 SUV esetén a zsűri nagyra értékelte a márka jelenlegi identitásába kiválóan illeszkedő, hosszúkás nappali menetfényeket, melyek kardfogú tigrisre emlékeztetnek és messziről felismerhetővé teszik az új modellt. Az oldalnézet háromszöget formázó vonalai egyszerre teszik egységessé és dinamikussá az autót. A hátsó rész különlegességei a lakkfekete sávba integrált, hármas oroszlánkarmokat formázó LED-es lámpatestek. A belső térben is odafigyeltek a részletekre: a különleges díszvarrások valamint a magasabb felszereltségeknél megtalálható LED-es hangulatvilágítás vagy a különleges Alcantara kárpitozás szintén az igényes design és anyaghasználat jó példái.

PEUGEOT

Mind az új 208 , mind pedig az új 2008 SUV elérhető 100%-ban elektromos változatban is. Az e-208 és az e-2008 változatokat csupán néhány egyedi design elem különbözteti meg a hagyományos belső égésű változatoktól: a hűtűmaszk díszítései a karosszéria színében pompáznak és az oroszlán embléma különleges, dikroikus színezést kap, mely minden szögből kicsit más árnyalatban csillog. Ettől eltekintve mindkét elektromos változat ugyanazt a helykínálatot és attraktív külső-belső designt kínálja, minta belső égésű változatok.

A Red Dot design díjról    PEUGEOT

Több mint 60 éve ítélik oda a Red Dot (piros pont) díjat a leginnovatívabb formaterveknek „Termék design” és „Kommunikációs design” kategóriákban. A több terület szakértőit tömörítő nemzetközi zsűri minden évben termékeket, kommunikációs projekteket, design koncepciókat és prototípusokat értékel.

Illusztrációk: Peugeot

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb