fbpx

Dízel alapmotorral jön a Stinger

Mint ahogy már beszámoltunk róla, Detroitban leplezték le a Kia legújabb sportszedánját, melyről egyre több információ derült ki az elmúlt időszakban, többek között az is, hogy az idei év végén már a szalonokban köszönthetjük a Stingert.

Stinger

Az Észak-Amerikai Nemzetközi Autószalonon két erőforrással debütált a modell, egy kétliteres, 255 lovas, turbós benzines négyhengeressel, illetve egy 3.3-as V6-ossal, mely nem kevesebb, mint 370 lóerővel bír. Az európai piacon a már Sorentóban is alkalmazott 2.2 literes, 200 lovas, 440 Nm csúcsnyomatékú dízel lesz a belépő erőforrás.

A hátsó- és összkerékhajtással is piacra kerülő V6-os változat 5.1 másodperces százas sprintre, valamint 270 km/órás csúcssebességre képes, szemben az alapmotor 8.5 másodperces 0-100 gyorsulásával és 225 km/órás maximális sebességével – melyek persze szintén korrekt számok a prémium kategóriába igyekvő luxusszedántól. A Stingert nyolcsebességes automata váltóval szerelik majd, jelen állás szerint manuális sebességváltóval nem tervezik a típus értékesítését.

Kia Stinger belső

A felszereltségi szintekről, valamint az árakról még nem árult el részleteket a Kia, ám vélhetően hamarosan ezen részletekről is lerántja a leplet a gyártó.

Bense Róbert

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb