fbpx

Csepegtetik az információkat az új Škodáról

Exkluzív dizájnrajzot és utastéri fotót publikált a Škoda új, Kamiq nevezetű modelljéről. A nagyvárosi SUV-modell (City-SUV) robusztus fellépésével a cseh márka jelenlegi formai nyelvezetének következő darabja, új külső és belső stílusjegyekkel bővítve.

Elején a széles és függőleges állású hűtőrács hangsúlyozza a márka SUV formavilágát, mely jellegzetes, kettős lamellázattal készül, felül pedig a motorháztető karakteres vonalvezetéséhez csatlakozik. A markáns vonalvezetés vizuálisan megnyújtja az autót és harmóniában áll a tetőívvel. Az újdonság városi terepes karakterét ezüstszínű első légterelője is kiemeli.

Az orrkialakítás különlegességei a Škoda-modellen első ízben megjelenő, új tervezésű és kétrészes LED-fényszórók, amelyekben a nappali menetfény ezúttal a főfényszóró felett húzódó csík formájában jelenik meg. A Kamiq mindemellett az első Škoda-modellként kínál elöl és hátul is dinamikus irányjelzőket. A fényszórók kristályhatású üveggel és LED-egységekkel erősítik az igényes összhatást.

Kevéssel a genfi világpremierje előtt a Škoda bepillantást engedett a belső térbe is, melyet a Vision RS tanulmányban debütált új beltér koncepció alapján alakítottak ki. A kifejezetten magasan, a vezető látóterében elhelyezett szabadon álló kijelzőt szegélyező karaktervonal a motorháztető vonalvezetését követi, ugyanakkor kényelmes támaszt is kínál az érintőképernyőt használó kéz számára.

Az opcionálisan elérhető virtuális műszerfal (Virtual Cockpit) a kategória egyik legnagyobb, 10,25 colos kijelzőjét kínálja, amely a Kamiq egyik kiemelkedő digitális eleme. A finom kidolgozású díszítésekkel ellátott műszerfal és az első ajtókárpitok puha habbevonata új, speciális szemcsézetű felületet kapott, amely a beltér meghatározó elemévé lép elő a jövőben. A réz, piros vagy fehér színekben választható hangulatvilágítás pedig tovább fokozza a Kamiq belső terének hangulatát.

A moduláris keresztirányú MQB platformra épülő Kamiq nagyvonalú belső teret kínál. 2 651 milliméteres tengelytávjával az autó kényelmes, 73 milliméteres térdmagasságban mért lábteret kínál a hátsó sorban. A csomagtartó 400 literes befogadóképességét pedig akár 1 395 literre is növelhetjük a hátsó ülések támláinak lehajtásával.

Az új Škoda Kamiq világpremierjét a 2019. március 5. és 17. között megrendezésre kerülő Genfi Autószalonon tartja a márka.

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb