fbpx

Brno Autodrom – Mindent vitt a Gender Racing Team

 

Az elmúlt hétvégén a csehországi Brno-ban állt rajthoz a Gender Racing Team, és mind a Drexler kupában, úgy a CEZ/magyar bajnokságban tovább folytatta a remek sorozatát, az összes általa képviselt kategóriában győzelmet aratott. Berta Benjámin és Michl Oliver egyaránt remekeltek.

Ugyan mindkét versenyző számára egy fizikálisan még ismeretlen helyszín volt a cseh pálya (Michl Oliver és Berta Benjámin is első alkalommal versenyzett Brno-ban), de a fiúk nem sok kétséget hagytak a céljaik felől. Az első felmeneteltől fogva konstans gyorsulást és javulást mutattak be:

„Nagyszerű hétvégét zártunk! Kicsit szokatlan volt, hogy nagyon nehezen és lassan gumizódott fel a pálya – a nagy létszámú mezőny és a folyamatos aktivitás mellett is. Az első edzéseken még nem sok tapadást találtunk, de ettől eltekintve szépen építkeztünk, és körről körre javítottuk fel a tempónk. A beállítások terén volt egy kis komplikáció, de aztán az időmérő edzésre már sikerült megtalálni a megfelelő kompromisszumot. A várt eredmény nem is maradt el, sikerült a kategória első helyét elhozni, majd a versenyen is megőrizni ezt a pozíciót. A zárónap kalandosan alakult, a kvalifikációra leszakadt az ég, ráadásul a gyorskörömön fel is tartottak, így picit elmaradtam az általam várt időtől. Ennek ellenére így is meglett a kategória pole, a versenyen pedig sikerült nagyot menni, így a kategóriámban és magyar abszolútban is hibátlan hétvégét zártam. Nagyon köszönöm a csapatnak a remekül felkészített autót, a támogatást, és a hétvégi munkát.” – írta körül a cseh hétvégét Oliver.

Berta Benjámin újabb erős versenyeket tudhat maga mögött, a fiatal pilóta humorosan szólva mindent vitt, ami mozdítható:

„Négy szabadedzéssel kezdtük meg a versenyhétvégét, az első etapok még az ismerkedésről szóltak, ez volt az első alkalom, hogy élesben találkoztam a pályával. A későbbiekben körről körre sikerült abszolválnunk az eltervezett fejlődést, ezek után következett a kvalifikáció, ahol sikerült a kategóriám élén végezni – de azért maradt bennem némi hiányérzet. Az első versenyen remek rajtot fogtam, nálam erősebb autókat előzve magabiztosan nyertem meg a Drexler, a CEZ, és a magyar bajnokság értékelését is. A következő nap pazarul sikerült, hiszen egy esős időmérőn sikerült összerakni egy olyan kört, amivel (!!) három másodperccel nyertem meg a kategóriám, összetettben pedig hatodik lettem a túlnyomóan erősebb technikákkal felvonultató mezőnyben. Az utolsó verseny kezdete trükkösre sikeredett, hiszen a vizes belső ívről kellett slick gumikon indulnunk, de az autó nagyon jól betapadt, így egy szuper rajt és remek csaták után kontrollált versenyt futva újból sikerült minden kategóriában az első helyen zárnom.” – mesélte boldogan Benjámin.

Gender Tamás nagyon büszke a fiaira, és az istálló hétvégi teljesítményére. Van is miért, hiszen a csapat segítségével a pilóták imponáló magabiztossággal söpörték be az összes megnyerhető kupát:

„A brnoi versenyt – nincs erre jobb szó – kimaxoltuk! Mindkét versenyzőnk a legjobb formáját nyújtotta, és a csapat munkája előtt is megemelem a kalapom. Teljes a harmónia a Gender Racing Teamen belül, ezt pedig az eredményeink is remekül mutatják: Berta Benjámin révén a Forma-4-ben mindkét nap nyertük a Drexler kupát és a CEZ-t, és ezt a teljesítményt Michl Oliverrel a Forma Renault kategóriában is lemásoltuk. És ez még nem minden, mert a magyar abszolút kiírásban is brillíroztunk: ott Oliver lett az első, Benjámin pedig a második. Egy csodálatos hétvégén vagyunk túl, egy rettentően technikás pályán szereztünk sok pontot, és értékes tapasztalatokkal, adatokkal gazdagodtunk. Nagyon szépen köszönöm a fiúknak a kőkemény munkát, a hétvégi erőfeszítéseiket, igazán büszke vagyok rájuk!” – zárta értékelését a GRT csapatvezetője.

21

Forrás: Tóth Krisztián Márk / Háfra Zsolt – Racevloggers.hu

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb