fbpx

Bravúrozott a Magyar motorversenyző, Kecskés Bence pontot szerzett a JuniorGP európai futamán!

Kecskés Bence szabadkártyával indult a JuniorGp világbajnoki sorozat aragoni fordulóján a Stock ECh – azaz a 600 köbcentis – kategóriában az MDR Team Competicion csapatával.

Amit érdemes elmondani a Junior Gp-ről az az, hogy sok pilóta innen már a MotoGP-ben és a WSBK-ban köt ki. Ez nem meglepő, hiszen nagyon erős a mezőny, itt a világ legjobbjai mérik össze tudásukat. A szabályrendszer is a fent említett két világversenyhez hasonló… Bence hétvégéje már csütörtökön, az edzésekkel kezdődött, amik folytatódtak még pénteken is. Tehát volt idő a beállítások finomhangolására. Szombaton két időmérő edzés, vasárnap csak egy felmenetel: a VERSENY várta a résztvevőket.

Kecskés Bence az időmérők összesített rangsorában a 15. helyet foglalta el a 24 versenyző közül. Sajnos a versenyigazgatóság büntetést rótt ki rá egy szabály akaratlan megsértése miatt. Mivel Bence a megengedettnél több lassú szektort produkált, vagyis lassan ment, az idő adatok szerint sokat várt egy szektorban, ezért úgy vélték be akart várni egy másik, gyorsabb versenyzőt, ami szabálytalan ebben a sorozatban. Illetve minden boxba való kihajtás is lassú szektornak számít, hiszen a box utcába érve és azt elhagyva a szokásosnál lassabban teljesíti azt. A két box kihajtás és a kisodródások összeadódásából lett Bencének büntetése, ami miatt hátra sorolták -további két versenyzővel együtt-, ő a 22. helyről kezdte meg a hétvége egyetlen versenyét vasárnap.

Ezen egy nagyon jól sikerült rajttal a harmadik kanyarban már a tizenötödik pozícióba hozta fel a technikát, innen kezdett utána feljebb törni. Azonban az ötödik kör után piros zászlót intettek egy versenytárs súlyos bukása miatt. Bence az addigra elért tizennegyedik pozícióból rajtolhatott a verseny újraindításakor. Hat kört kellett megtenniük, hogy véglegesíthessék az eredményeket, a magyar motorversenyző a 13. pozícióig tudta magát felküzdeni. Az előtte lévő versenyzőtől fél kerék választotta el a leintés pillanatában, de ez is hatalmas teljesítmény, tekintve hogy soha nem indult meg ebben a bajnokságban!

“A versenyhétvége sok kihívást tartogatott számomra, a szokottnál  gyorsabban kellett alkalmazkodnom a versenysorozatban kötelező, általam már megismert gumigyártó különböző méretű első gumijához, ami bizony megtréfált az elején, de sikerült közel ideális beállításokat találni hozzá és már én is könnyebben kezeltem a motort az edzések végére. Váratlanul ért a büntetés, megdöbbentem milyen furcsa szabály ez, de elfogadtam, tanultam belőle, es igyekeztem a legjobbat kihozni magamból, mint mindig. A piros zászlós megszakítás után sikerült ideális állapotban tovább folytatnom a futamot, és nagyon szerettem volna meg egy hellyel előrébb végezni, de elsőre elégedett vagyok az eredménnyel. Köszönöm a munkát a csapatnak. Köszönöm a drukkolást, jó volt érezni, hogy lélekben mennyien vagytok velem!” -mesélte Bence a hétvégéről.

Magyarországot most már nyilvántartják a JuniorGp-ben Bencének hála. A bajnokságban sikeresen gyűjtött néhány pontot kis hazánknak. Bence jövőjéről jelenleg is folynak a tárgyalások, ugyanis meg van annak az esélye, hogy jövőre állandó versenyzője legyen a JuniorGp-nek…

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb