fbpx

BMW M GmbH bemutatja a felsőkategóriájának harmadik nemzedékébe lépő etalonjait.

460 kW / 625 lóerő maximális teljesítményű V8-as benzinmotor BMW M TwinPower Turbo technológiával. Az új BMW X5 M, az új BMW X6 M és a két Competition modell motorházteteje alatt a bajor prémiumgyártó által kifejlesztett és finomhangolt V8-as benzinmotor legújabb nemzedéke dolgozik. Az erőforrás már a gázpedál legenyhébb érintésére is azonnali teljesítmény-leadással reagál.

BMW X5M BMW X6M
BMW X5M BMW X6M

A 4.4 liter hengerűrtartalmú motor két turbófeltöltővel dolgozik, amelyeket – a kipufogócsonkokkal együtt – a „V” alakban elrendezett hengersorok közé építették be a mérnökök. Az új BMW X5 M és az új BMW X6 M maximális teljesítménye 441 kW / 600 lóerő, amely 18 kilowattal / 25 lóerővel múlja felül a második nemzedék hasonló értékét. Az új BMW X5 M Competition és az új BMW X6 M Competition eközben 460 kW / 625 lóerő maximális teljesítményre képes, amely az elődmodellhez viszonyítva 37 kW / 50 lóerő fejlődés. A kvartett csúcs forgatónyomatéka 750 Nm. Az erőforrás extrém feszes ágyazásának köszönhetően a teljesítmény és a forgatónyomaték közvetlenül érkezik meg a hajtásláncba, amelynek vérpezsdítő orgánumáról a sport kipufogórendszer gondoskodik.

BMW X5M
BMW X5M

Nyolcfokozatú BMW M Steptronic automataváltó Drivelogic-kal, BMW M xDrive intelligens összkerékhajtás és aktív M differenciálmű

Az új BMW X5 M, BMW X5 M Competition, BMW X6 M és BMW X6 M Competition nagyteljesítményű benzinmotorja egy Drivelogic-kal dolgozó, nyolcfokozatú BMW M Steptronic automataváltón keresztül továbbítja erejét a kerekek felé. A váltó karakterisztikáját a bajor prémiumgyártó ügyfelei a BMW M-specifikus előválasztó karon elhelyezett Drivelogic gomb segítségével szabhatják személyre.  A hátsó tengelyen egy aktív M differenciálmű is dolgozik, amelynek köszönhetően a terepjáró kvartett tagjai már az alapértelmezett beállításként aktiválódó 4WD hajtáslánc-üzemmód esetén is a hátsókerék-meghajtás preferenciái szerint hajtanak. A „Setup” gomb segítségével a bajor prémiummárka ügyfelei a 4WD Sport üzemmódot is aktiválhatják, amely még több forgatónyomatékot továbbít a hátsó kerekekhez.

BMW X5M interior
BMW X5M interior
BMW X5M
BMW X5M

BMW M-specifikus futómű és integrált fékrendszer

Az SAV / SAC szegmens új nagyteljesítményű etalonjainak karosszériaváz-merevségéről és futómű-feszességéről egy sor innovatív technológiai megoldás gondoskodik. A futómű típus-specifikus felépítése és hangolása még tovább erősíti a négy újdonság mérnökien precíz irányíthatóságát. A BMW M-specifikus adaptív futómű ugyancsak a kvartett széleskörű alapfelszereltségének része, amely elektronikusan vezérelt lengéscsillapítókkal, aktív borulásgátló rendszerrel és BMW M Servotronic kormányművel fokozza a vezetés élményét.

BMW X5M Competition
BMW X5M Competition

forrás: BMW.hu

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb