fbpx

Berta Benjamint közel hetven verseny után Vallelungában utolérte a technika ördöge

Vallelungában folytatódott a Zinox F2000 Formula Trophy, ahol Berta Benjamin magabiztosan kezdte a hétvégét, azonban a szombati versenyent technikai hiba miatt fel kellett adnia.

Az Olasz Bajnokság negyedik fordulójának a Pierro Taruffiról elnevezett versenypálya adott otthont. Benjamin mindkét pénteki szabadedzésen a második leggyorsabb időt futotta, ráadásul használt abroncsokon, míg legnagyobb ellenfelei mind új szetteket raktak fel. A piros zászlóval félbeszakított szombati időmérőn is jó tempót diktált a magyar tehetség. Végül a rendelkezésre álló kevés idő és a forgalom miatt nehéz volt összerakni egy tiszta kört, azonban így is csupán nyolcvannégy ezreddel maradt el Juju Noda leggyorsabb körétől. Ezzel mindkét futamra kibérelte magának a második rajtkockát.

A szombat délutáni versenyen egy átlagos rajttal már az első métereken átette a vezetést. Sajnos azonban a rajtrács hátsó felében két egymástól független incidens is történt, így sárga zászlós, majd safety car-os fázis következett. Ez elsőre úgy tűnt, hogy jól fog jönni Benjaminnak, azonban a lassú tempó és a hőség miatt a motorja elkezdett melegedni… Az újraindítást remekül abszolválta, még úgy is, hogy körről-körre teljesítményt vesztett. A leintés előtt körülbelül 5 perccel biztonsági üzemmódba kapcsolt az autó, ez az élő közvetítésben úgy jelent meg, hogy többen kikerülték az 1-es rajtszámú fekete- neon színű F317-et. A Solution Racing pilótája ezt követően azonnal kiállt a boxutcába, ezzel feladva a versenyt. Később kiderült, hogy a technikai probléma nagyobb, mint azt elsőre gondolták. Ez pedig a vallelungai forduló végét jelentette Benjamin számára.

„Mérhetetlenül csalódott vagyok, amiért a korábbi fordulókon kiépített közel 50 pontos előnyöm elillant ezzel a két nullázással. Ugyanakkor tisztában vagyok vele, hogy ez technikai sport, tehát bármikor előfordulhat egy efféle helyzet… Visszagondolva a formula autós pályafutásomra, a közel hetven futam alatt ez az egy technikai hiba fordult elő velem. Hiába, olyan gyors vagyok, hogy még a technika ördöge sem ért utol eddig (nevet)… „ – Összegzett Berta Benjamin.

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb