fbpx

Berta Benjamin a Drexler Formel Cup 2023-as bajnoka!

A Zinox F2000 Formula Trophy és a Drexler Formel Cup visszatér a szezon első helyszínére, Mugellóba, ahol Berta Benjamin megvédte bajnoki címét a Drexler kupában.

A SOLUTION Racing S.E. pilótája a tavalyi évhez hasonlóan ezúttal is sorra zsebeli a bajnoki címeket. Igaz, még egy misanói Formula 3-as versenyhétvége vár a fiatal tehetségre, ahol az Olasz Bajnokság első helyéért száll majd harcba. Ugyanakkor 2023-ban már megnyerte a az ESET V4 Cup összetett formulaautós, valamint F3-as bajnokságát, a Cseh, Osztrák és a Magyar Bajnokság formulaautós kategóriáit, a Drexler Formel Cupot, illetve az FIA/ CEZ D2-es kategóriáját.

A mugellói forduló pénteki napján két szabadedzés állt rendelkezésre a legideálisabb beállítások megtalálására. Ezek alkalmával, Benjamin mindkétszer a harmadik leggyorsabb időt autózta. A köridőket és a lemaradást látva ez kellő önbizalmat adott neki a szombati időmérőre, ahol szintén a 3. leggyorsabb volt. A népes mezőnyben nehéz volt két tiszta kört futni. – A leggyorsabb idő az első futam, míg a második leggyorsabb kör a második verseny rajtpozíciójáról dönt. –

Vasárnap mindkét verseny csúszással rajtolt el, a reggeli köd sokára szállt fel, így csaknem harminc perccel el kellett tolni a napi programot. – ez délutánra már egy órára duzzadt. – A reggeli versenyt új abroncsokon kezdte meg a fiatal tehetség. Az lámpák kialvása után egy parádés rajttal át is vette a vezetést, amit a biztonsági autós fázisig magabiztosan meg is őrizte. Az újraindítást remekül menedzselve megőrizte az első helyet, három körrel a vége előtt az egyik kanyarban egy kisebb hibát vétett ezért meg tudták előzni. Emiatt másodikként intette le a kockás zászló.

Benjamin a délutáni futam első méterein egy külső íves előzéssel próbált meg pozíciót nyerni, ez sajnos a poros ívre szorulva nem sikerült, így maradt harmadik. Ezt a pozíciót hatalmas szenvedéssel tudta is tartani a leintésig.

„Vegyes érzelmekkel vártam az októberi, mugellói fordulót. Egyfelöl hatalmas izgalommal és magammal szembeni elvárással, mivel a Drexler Formel Cup 2023-as bajnoki címe volt a tét. Másfelöl pedig tudom, hogy ez a versenyszezon végének közeledését is előre vetíti… A szabadedzések után elégedett voltam magammal és az autóval is, mivel mindkét előttem lévő F320-astól kevesebb mint 1 másodperc volt a hátrányom… Igyekeztem ennél közelebb kerülni hozzájuk, ez többé-kevésbé sikerült is. A második versenyen viszont valami nem volt az igazi, folyamatosan küzdöttem az autóval, csúszkáltam. Azonban a bajnokságot így is megnyertem. Szeretnék köszönetet mondani a csapatnak, a szerelőmnek és mérnökömnek, mert nélkülük nem tudtam volna megnyerni a bajnokságot” – összegzett Berta Benjamin.

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb