fbpx

Bemutatták a Citroën C5 Aircross-t

A Citroën tovább folytatja a SUV szegmensben indított nemzetközi offenzíváját: az eddig több mint 70 000 példányban értékesített, rendkívül sikeres C3 Aircross, a Kínában bevezetett és immár 35 000 példányban elkelt C5 Aircross és a Pekingi Autószalonon április végén leleplezett C4 Aircross után most útjára bocsátja a C5 Aircross európai forgalmazásra szánt változatát.

Felismerve azoknak az igényeit, akik nem akarják többé feláldozni a praktikus szempontokat a megjelenés oltárán, a Citroën új módon közelít a világpiaci összeladások közel egynegyedét kitevő, világszerte népszerű SUV-szegmenshez. A márka a vonzó sziluetthez a fedélzeti kényelem eddig nem tapasztalt élményét társítja. A Citroën ezzel az egyedülállóan kényelmes modellel saját, egyedi arculatának érvényre juttatása mellett a vásárlók valós igényeit kifejező SUV-ok egy új generációját indítja útjára.

Az új zászlóshajó, a legutóbbi Citroën modellekkel szoros rokonságot mutató C5 Aircross egy határozott és egyedi karakterrel bíró, új generációs SUV, mely maximálisan szem előtt tartja a jelen elvárásait. A kivételesen gazdag személyre szabási kínálatnak köszönhetően harmincféle külső kombináció közül lehet választani. A Citroën Advanced Comfort program jegyében fogant új C5 Aircross SUV a szegmens legkényelmesebb és legsokoldalúbban variálható tagja.

A progresszív hidraulikus ütközőelemekkel (Progressive Hydraulic Cushions) ellátott felfüggesztésnek és az Advanced Comfort üléseknek köszönhetően a C5 Aircross-ban ülve a Citroënre jellemző fedélzeti kényelem új élményét tapasztalhatjuk meg. Egyedülálló variációs lehetőségek állnak rendelkezésre a dönthető, illetve összecsukható, sínen csúszó 3 teljes értékű hátsó ülés, valamint az 580–720 l térfogatú kategóriagyőztes csomagtartó jóvoltából.

A csúcstechnológiával felszerelt ultramodern modell húszféle vezetősegítő rendszert kínál, köztük a Highway Driver Assist névre hallgató, második szintű autonóm vezetési rendszert és a kalandosabb utakhoz tervezett, lejtmenet-szabályozóval kiegészülő Grip Control funkciót.

A Rennes-La Janais-i üzemben gyártott új C5 Aircross SUV európai és nemzetközi forgalmazása 2018 végén kezdődik. 2019 végén a modell a Citroënek közül elsőként kap egy Plug-In Hybrid PHEV változatot is.

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb