fbpx

Bemutatkozik az új Peugeot e-Traveller

Duna Auto

Az új PEUGEOT e-Traveller, amelynek alapváltozata eddig is mindennapos útitárs volt a munkában csakúgy, mint a magánéletben, most 100%-ban elektromos meghajtással jelentkezik.

A választás szabadságának jegyében az új PEUGEOT e-Traveller az alábbi lehetőségeket kínálja:

 • kétféle hatótáv, a WLTP szabvány szerint akár 330 km-ig is,
 • kétféle akkumulátorkapacitás (50 kWh vagy 75 kWh),
 • háromféle hosszúság (Kompakt/L1, Sztenderd/L2 és Hosszú/L3),
 • maximális magasság: 1,90 m,
 • akár 9 ülőhely.

Az új PEUGEOT e-Traveller számos konfigurációban, kifejezetten személyszállításra készült, stílusa elegáns, fedélzeti szolgáltatások tekintetében nem hajlandó semmiféle kompromisszumra, ráadásul a korlátozott autóforgalmú belvárosi zónákba is szabadon behajthatunk vele. Mindezt pedig valóban prémium színvonalú és a legmodernebb technológiákat felsorakoztató utastérben tehetjük meg.

Gazdagon felszerelt és könnyen alaktítható – Next Gen space Modularity:

Az új PEUGEOT e-Traveller tartja a lépést a piac elvárásaival és a felhasználók szakmai és magánjellegű utazásainak számtalan formájával. Ennek jegyében a modell kétféle változatban lesz elérhető, egyrészt a professzionális, másrészt a szabadidős személyszállítás igényeire szabva:

Navette :

A profi személyszállítók (taxik, sofőr- és shuttle-szolgálatok stb.) az 5–9 személyes Business és a 6–7 személyes Business VIP változat közül választhatnak.

Az utasok kifogástalan színvonalú ellátása már a beszállásnál kezdődik: a bal és a jobb oldali tolóajtók is kulcs nélkül nyithatók és elektromos meghajtásúak. A diszkrécióról a 70%-ban vagy 80%-ban sötétített oldalablakok gondoskodnak.

A második és harmadik sorban utazókat verziótól függően különálló, saját könyöktámasszal rendelkező, csúsztatható bőrülések, vagy 2/3 – 1/3 arányban osztott, szintén csúsztatható ülések várják. A második sor ülésének egyszerű elcsúsztatásával tágas hely nyílik a hátsó üléssor eléréséhez.

A VIP verzió ezen felül 4 egymással szembefordítható ülést, vagy 5 hátsó ülést kínál, háromzónás légkondicionálóval és sötétíthető tetőablakkal.

peugeot

Combispace 

Az Active és az Allure változatok elsősorban a magánszemélyeknek készülnek, és 5–8 személy szállítására alkalmasak. A Combispace ezzel egyszerre jelent megoldást a különböző családi, szabadidős és sportprogramokhoz. A számos konfigurációnak, a csúsztatható és kivehető üléseknek köszönhetően a belső tér mérete mindig a lehető legnagyobb, így az utazás is kényelmessé válik. A gyerekek biztosan élvezni fogják a második üléssor lehajtható asztalkáit és a beépített napellenzőket.

Az új PEUGEOT e-Traveller könnyen kezelhető jármű, tökéletesen illeszkedik a mindennapok igényeihez. A Grip Control kipörgésgátló még abban is segít, hogy időnként elhagyjuk a járatlan utakat. A vezető a műszerfalon elhelyezett választógomb segítségével eldöntheti, melyik típusú meghajtással (hó – terep – homok – ESP OFF) óhajt haladni.

A Navette változathoz hasonlóan a Combispace-ban is felnyitható hátsó szélvédő segíti a csomagtér elérését. Ez a megoldás akkor bizonyul igazán hasznosnak, amikor a parkolóban nincs elég hely ahhoz, hogy a csomagtérajtót felnyissuk.

A PEUGEOT e-Expert Kombi változat tágas beltere, praktikus mindennapi megoldásai, kényelme, könnyen tisztítható belseje okán remek megoldás lehet például egyesületek, sportklubok számára vagy alkalmazottak belső utaztatására. A változat 2–9 személy szállítására alkalmas, mindezt károsanyag-kibocsátás nélkül.

peugeot

Otthonosan kényelmes Next Gen travel Confort :

A sokoldalúság jegyében az új PEUGEOT e-Traveller háromféle hosszúságban érhető el: 

 • Kompakt / L1 (4,60 m), 
 • Sztenderd / L2 (4,95 m),
 • Hosszú / L3  (5,30 m). 

Fontos jellemző a 190 cm-es maximális magasság – ezzel a modell a legtöbb parkolóházba kényelmesen behajthat.

A Kompakt változat (4,60 m) egyedülálló a szegmensben. Akár 9 személy szállítására is alkalmas, és kompakt méreteivel, könnyű manőverezhetőségével tökéletesen érzi magát városi környezetben. Fordulóköre két járda között 11,3 méter, ennek révén pedig a szűk és zsúfolt városközpontok sem hozzák zavarba. Az elektromos meghajtás miatt a korlátozott forgalmú zónákban is szabadon közlekedhet.

A különböző modellváltozatok közös ismertetőjegye a kényelem és a tágas belső tér, amelyet minden utas egyaránt élvezhet, a második és a harmadik sorban is. Bárhol üljenek is az utasok, mindenhol komfortosan érezhetik magukat. A kényelem mindenek felett áll: az új PEUGEOT e-Traveller csomagterének mérete 9 személlyel 1500 liter, 5 személlyel 3000 liter, a kivehető második és harmadik üléssornak köszönhetően pedig akár 4900 literre is növelhető.

Az utastérben számos nyitott vagy zárható tárolóhely található, melyek összesített űrtartalma 74 liter.

peugeot

A vezetés öröme és nyugalma Next Gen travel car by PEUGEOT :

Az új PEUGEOT e-Traveller a kompakt külső méreteket maximális szállítási kapacitással ötvözi: az akkumulátor a padlólemez alatt kapott helyet, így sem a csomagtér mérete, sem a szállítható utasok száma nem kisebb, mint a belsőégésű motorral szerelt változatoké.

Az akkumulátor elhelyezése jótékony hatással van az autó szilárdságára is: az optimális súlyeloszlás fokozza a vezetés örömét és nyugalmát. A futómű tökéletesen kényelmes, az üres és megpakolt állapotban egyaránt zökkenőmentes haladást a tengelyek lengéscsillapítói és speciális rugók garantálják. 

Az elektromos változat vontatási kapacitása sem alacsonyabb: akár 1000 kg-mal is könnyedén boldogul.

A professzionális felhasználók számára már régóta ismerős a TCO fogalma (Total Cost of Ownership, azaz a tulajdonlás teljes költsége), de magánszemélyek esetében is érdemes számolni vele.

Az elektromos autók vételára magasabb, de fontos, hogy az alábbi tényezőket is figyelembe vegyük:

 • számos vásárlási kedvezmény (környezetvédelmi bónuszok, kedvezmények, céges támogatások), 
 • alacsonyabb karbantartási költség
 • alacsonyabb üzemanyagköltség.

Célunk az, hogy a belsőégésű és az elektromos autók teljes tulajdonlási költsége közel azonos legyen.

Elegáns, határozott stílus Next Gen travel car by PEUGEOT:

Az új PEUGEOT e-Traveller hű marad a márka elvéhez, amely a választás szabadságát hirdeti. Az új modell megőrzi a belsőégésű motorral szerelt változat elegáns, határozott és prémium stílusát, de jelentkezik néhány megkülönböztető jeggyel is.

Kívül:

 • Dikroikus, kékkel árnyalt logó elöl és hátul (változtatja a színét attól függően, milyen szögből nézzük),
 • töltőnyílás az első sárvédőben,
 • különleges hűtőrács,
 • „e-Traveller” felirat a karosszéria hátulján.

Belül:

 • analóg műszerfal, az elektromos üzemmódhoz illeszkedő színes kijelzővel,
 • speciális grafikájú érintőképernyő, TomTom Traffic 3D navigációs rendszerrel, amely jelzi a közelben található töltőpontokat és az aktuális töltöttséggel még elérhető zónát,
 • új „e-Toggle” váltógomb automata váltó esetén
 • vezetésimód-választó, amellyel az Eco, a Normal és a Power mód között választhatunk,
 • elektromos rögzítőfék.

A vezetőhely e-volúciója:

A teljesen megújult vezetőhely és középkonzol az alábbiakat kínálja:

 • új, ergonomikus, a környezethez tökéletesen illeszkedő „e-Toggle” sebességváltó, amellyel a Park, a Reverse, a Neutral, a Drive és a Brake fokozat között válthatunk,
 • üzemmódválasztó gomb,
 • tárolórekesz a középkonzol felső részén.

 Az új PEUGEOT e-Traveller 3 üzemmódot kínál, melyek között választógombbal válthatunk:

 • Eco (60 kW, 190 Nm): a minél nagyobb hatótáv eléréséhez,
 • Normal (80 kW, 210 Nm): a mindennapi használatra,
 • Power (100 kW, 260 Nm): több utas és sok csomag szállítása esetén. 

peugeot

Két fékezési mód is használható, melyek mindegyike másképpen járul hozzá az akkumulátor töltéséhez:

 • normál, a belsőégésű motorral szerelt változatokéhoz hasonló fékezési élménnyel,
 • fokozott (a B, azaz „Brake”, vagyis Fékezés fokozattal), amely a gázpedál felengedésekor erőteljesebb fékezést eredményez.

 Az új PEUGEOT e-Traveller minden változata elektromos rögzítőfékkel szerelt, ami újdonság a modell történetében. A megoldás helyet szabadít fel a padlón, a mindennapi vezetésben pedig fokozza a kényelmet és a biztonságot. Az elektromos rögzítőfék mellett egy hálós tárolórekesz is helyet kapott.

peugeot

Megújult a műszerfal, elsősorban azért, hogy az elektromos üzemmóddal kapcsolatos információkat megjelenítse:

 • külön kijelzőn figyelhetjük a fogyasztás alakulását (energiatakarékos működésnél ECO, maximális teljesítmény kifejtésnél POWER), illetve az energia visszanyerésének folyamatát (CHARGE),
 • külön kijelző mutatja a hűtő- és fűtőrendszerek (fűtés, légkondicionáló) energiafogyasztását,
 • saját kijelzőt kapott az akkumulátor töltöttségi szintje,
 • színes kijelző jeleníti meg az energiaáramlás folyamatát, a töltés státuszát (éppen zajló vagy előre programozott), a fedélzeti számítógép által szállított információkat és a hátralévő hatótávot.

A műszerfal – és a gépkocsi – közepén találjuk az érintőképernyőt, amely a TomTom Traffic 3D navigációs rendszert is magában foglalja. Az érintőképernyő „Electric” menüpontjában érjük el a következő funkciókat :

 • „Flux” – az energiaáramlás megjelenítése,
 • „Statistiques” – fogyasztási statisztikák megjelenítése,
 • „Charge” – késleltetett töltés beprogramozása.

Ezeken kívül megjeleníthetjük a közelben található töltőpontokat, illetve azt a zónát is, amelyet az aktuális töltöttséggel még elérünk, valamint beprogramozhatjuk az utastér hőmérsékletének automatikus beállítását is.

100%-ban elektromos technológia Next Gen efficiency:

A moduláris, többféle meghajtás hordozására is alkalmas EMP2 alvázra épülő PEUGEOT e-Traveller 100%-ban elektromos meghajtású, maximális teljesítménye 100 KW, maximális nyomatéka pedig 260 Nm, amelyet az elindulás pillanatától kezdve azonnal, egyenletesen, zaj, rezgés, sebességváltás, kellemetlen szagok és természetesen CO2-kibocsátás nélkül ad le.

Az elektromos hajtáslánc az új PEUGEOT e-208 és SUV PEUGEOT e-2008 megoldásához hasonló. A reduktor kialakítása azonban jobban alkalmazkodik a haszongépjárművek sajátságos használatából adódó töltési igényekhez.

Teljesítményértékek POWER üzemmódban (hivatalos jóváhagyás alatt lévő adatok) : 

 • maximális sebesség: 130 km/h,
 • gyorsulás 0 – 100 km/h: 13,1 s,
 • 1000 m álló helyzetből: 35,8 s,
 • gyorsulás 80 – 120 km/h: 12,1 s 

Az új PEUGEOT e-Traveller a PEUGEOT első olyan modellje, amely kétféle hatótávval is elérhető. A kétféle lítiumion akkumulátor kapacitása 50 kWh (18 cella), illetve 75 kWh (27 cella).

A Kompakt (L1), Sztenderd (L2) és Hosszú (L3) változatokhoz rendelhető 50 kWh kapacitású akkumulátor a WLTP (Worldwide harmonized Light vehicles Test Procedures) protokoll szerint 230 km-es hatótávot tesz lehetővé.

A Sztenderd (L2) és a Hosszú (L3) változat 75 kWh kapacitású akkumulátorral is rendelhető, amelynek hatótávja a WLTP protokoll szerint akár 330 km is lehet.

Az akkumulátor hőszabályozása az utastér fűtésrendszerére csatlakozik, ennek köszönhetően pedig rövidebb lehet a töltési idő, optimális a hatótáv, és nő az akkumulátor élettartama.

A modellhez kétféle töltőkábel kapható, amelyekkel minden használati módban, minden töltési lehetőségnél egyszerű az akkumulátor újratöltése. A 7,4 kW-os egyfázisú töltőkábel szériafelszereltség, míg  a 11 kW-os háromfázisú kábel opcióként rendelhető.

 • Szabványos hálózati csatlakozó (8A) : a teljes töltés időtartama 31 óra (50 kWh-os akkumulátor), ill. 47 óra (75 kWh-os akkumulátor),
 • megerősített hálózati csatlakozó (16A) : a teljes töltés időtartama 15 óra (50 kWh-os akkumulátor), ill. 23 óra (75 kWh-os akkumulátor), 
 • 7,4 kW-os Wall Box: a teljes töltés időtartama 7 óra 30 perc (50 kWh-os akkumulátor), ill. 11 óra 20 perc (75 kWh-os akkumulátor), a 7,4 kW-os egyfázisú kábellel,
 • 11 kW-os Wall Box: a teljes töltés időtartama 5 óra (50 kWh-os akkumulátor), ill. 7 óra 30 perc (75 kWh-os akkumulátor), a 11 kW-os háromfázisú kábellel,
 • nyilvános töltőpont: az akkumulátor hőszabályozása a 100 kW-os töltők használatát teszi lehetővé, amelyekkel az 50 kWh-s akkumulátor esetében 30 perc, a 75 kWh-s akkumulátor esetében pedig 45 perc alatt 80%-os töltöttséget lehet elérni. 

Változattól függően a navigációs rendszer érintőképernyőjén vagy a MyPeugeot® alkalmazáson keresztül előre is beprogramozhatjuk a töltés kezdési időpontját. Ezzel a megoldással bármikor elindíthatjuk vagy szüneteltethetjük is a töltést, illetve meggyőződhetünk az akkumulátor aktuális töltöttségi szintjéről.

Az új PEUGEOT e-Traveller a legmagasabb szintű hőkomfortot biztosítja utasai számára:

 • nagy teljesítményű (10 kW) fűtőellenállás,
 • fűthető ülések (verziótól függően),
 • előre programozható légkondicionálás, amelyet – változattól függően – az érintőképernyőről vagy a MyPeugeot® alkalmazáson keresztül vezérelhetünk. Azonkívül, hogy ez a megoldás rendkívül kényelmes, hozzájárul a hatótáv növeléséhez is azzal, hogy elinduláskor a rendszer és az akkumulátor is hamarabb éri el az optimális üzemi hőmérsékletet.

A PEUGEOT ökoszisztéma (az egyes elemek elérhetősége országonként változó lehet)

A PEUGEOT szándéka, hogy segítse ügyfeleit az elektromos autózásra történő átállásban, ezért különleges szolgáltatásokat is kínál, melyek három alapelvre épülnek :

 Easy-Chargeavagy hogyan könnyítsük meg ügyfeleink számára a különböző töltési lehetőségekhez való hozzáférést:

 • töltési megoldások otthonra vagy az irodába – e szolgáltatásnak nem csupán a többféle berendezés (megerősített csatlakozó, Wall box, Smart Wall box stb.) képezi részét, de egy előzetes felmérés is (melynek során a szakértő megtervezi a kiépítendő elektromos hálózatot), illetve természetesen a berendezés teljeskörű telepítése is.
 • nyilvános töltési lehetőségek, a Free2Move Services révén, melynek része egyrészt a hozzáférés az Európában működő több mint 150 ezer töltőállomáshoz, de a rendszer képes arra is, hogy a távolság, valamint a töltés sebessége és ára szerint sorrendet állítson fel a szóba jöhető töltőpontok között. A kiválasztott töltőponthoz a navigációs rendszer segítségével juthatunk el.

Easy-Moveavagy hogyan garantáljuk ügyfeleink szabad mozgását minden körülmények között:

 • Trip planner : a hosszú utazások megtervezésére és megszervezésére szolgáló eszköz a Free2Move Services mobilalkalmazáson keresztül érhető el. Javaslatot tesz az ideális útvonalra, mégpedig úgy, hogy közben figyelembe veszi az aktuális töltöttséget és az útvonalon található töltőpontokat. Az alkalmazás képes elküldeni az útvonalat az autó navigációs rendszerébe, így az az autóban is követhető lesz.
 • Mobility Pass : a kiterjesztett mobilitás és a garancia díja átalányként beépíthető az autó havi lízingtörlesztő részletébe – ami egyben azt is lehetővé teszi, hogy az autó minden pillanatban az ügyfél rendelkezésére álljon.

Serenity – avagy hogyan segítsük ügyfeleinket abban, hogy alaposan megismerjék és így magabiztosan használják autójukat:

 • új digitális demonstrációs eszközök, amelyek a PEUGEOT honlapjain segítik az elektromos autózással való ismerkedést,
 • garancia- és Assistance sszerződések, amelyek beépíthetők az autó finanszírozási szerződésébe, így komplikációmentes autóhasználatot tesznek lehetővé,
 • igazolás az akkumulátor kapacitásáról, amelyet átvizsgáláskor állít ki a szerviz, és amely megkönnyíti az autó később eladását azzal, hogy hitelt érdemlően bizonyítja az akkumulátor aktuális kapacitását.
 • 8 év vagy 160 ezer km garancia az akkumulátorra, a kapacitás 70%-áig.

A 100%-ban elektromos változat ügyel a felhasználók biztonságára és kényelmére. Ennek szellemében a következő technológiai megoldásokat és vezetést segítő rendszereket kínálja széria-vagy opciós felszereltségként:

 • oldalsó tolóajtók „kéz nélküli” ajtónyitó megoldással,
 • kulcs nélküli nyitás és indítás,
 • Head Up Display,
 • Grip Control,
 • emelkedőn történő elindulást segítő rendszer,
 • Visiopark 1, 180°-os tolatókamera,
 • sebességkorlátozó és –szabályozó rendszer,
 • véletlen sávelhagyásra figyelmeztető jelzés,
 • ütközésre figyelmeztető jelzés,
 • automatikus vészfékező rendszer,
 • éberségfigyelő rendszer,
 • automatikus országútifény-kapcsoló,
 • sebességkorlátozó táblákat felismerő és sebességhatárt ajánló rendszer,
 • kibővített táblafelismerő rendszer (stop, behajtani tilos)
 • holttérfigyelő rendszer.

Az okostelefon ma már a mindennapjaink szerves része, így helyet kapott az új PEUGEOT e-Travellerben is. A telefonon érkező információkat az Apple CarPlay™ és Android Auto™ funkciókat is kezelni képes MirrorScreen továbbítja az autó érintőképernyőjére. 

Városi közlekedésben, egészen 30 km/h sebességig hangjelzés figyelmezteti a környezetet az elektromos jármű közeledésére (előre és hátramenetben is), így védve a gyalogosokat.

Az új modell érkezésével a PEUGEOT újabb lépést tett előre kínálata elektromos fejlesztésében.

Az új PEUGEOT e-Traveller  koncepciója 3 alapelvre épül: 

 • Serenity : 2023-ra 100%-ban elektromos megoldást kínálni a teljes személygépjármű-kínálatban,
 • Pleasure :  kompromisszummentes szolgáltatások és a PEUGEOT genetikai örökségét alkotó vezetési élmény,
 • Simplicity : végigkísérni az ügyfelet a vásárlás és a karbantartás teljes folyamatán.

Az új PEUGEOT e-Expert Európában 2020 őszétől lesz kapható. A modell Franciaországban, Valenciennes közelében készül.

A cikket a Fabian.hu támogatta!

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb