fbpx

Az új BMW 5-ös Touring

A modell az elmúlt két és fél évtizedben a dinamikus menetteljesítmény, az elegáns kiállás és az intelligens funkcionalitás egységét képviselte az utakon, az ötödik modellgeneráció pedig mindezt most új szintre emeli. Akárcsak a nemrégiben leleplezett új BMW 5-ös limuzin, úgy a méltán népszerű modellsorozat tradicionális jegyeket hordozó második karosszéria-változata is exkluzív kijelző- és járművezérlési koncepciókkal, úttörő vezetést támogató rendszerekkel és kivételes fejlesztéseken átesett járműkapcsolati megoldásokkal lép a piacra.

Az új BMW 5-ös Touring 2017 márciusában, a 87. Genfi Nemzetközi Autószalonon ünnepli világpremierjét. A modell bevezetése 2017 júniusában kezdődik, eleinte a BMW Group legkorszerűbb motorcsaládjának négy választható erőforrásával, két motorváltozat esetében pedig a BMW xDrive intelligens összkerékhajtással. Az új BMW 5-ös Touring motorpalettája az év folyamán újabb és újabb hátsókerék-meghajtású, illetve összkerékhajtású hajtáslánc-változatokkal gazdagodik majd.

BMW 5-ös Touring

A típus bevezetésekor négy erőforrás kerül fel azonnal a motorpalettára. Az 530i Touring motorházteteje alatt dolgozó kétliteres, négyhengeres benzinmotor 185 kW / 252 lóerő maximális teljesítmény és 350 Nm csúcs forgatónyomaték leadására képes. A modell alapfelszereltségének része a nyolcsebességes Steptronic automata váltó is. Az 540i xDrive Touring modellben a soros hathengeres, háromliteres benzinmotor, a nyolcsebességes Steptronic automata és a BMW xDrive intelligens összkerékhajtás optimális hármas egysége dolgozik, a 250 kW / 340 lóerő maximális teljesítmény és a 450 Nm csúcs forgatónyomaték pedig 5,1 másodperces nulla-százas gyorsulást garantál.

Az 520d Touring orrában dolgozó négyhengeres dízelmotor 140 kW / 190 lóerő maximális teljesítményt és 400 Nm csúcs forgatónyomatékot állít elő a 2.0 liter hengerűrtartalomból. Az erőforráshoz az alapfelszereltség részeként hatsebességes manuális váltót társít a gyártó, az opcionális extrafelszereltség részeként azonban a nyolcsebességes Steptronic automata is elérhető. Az új BMW 520d Touring kereken 8 másodperc alatt gyorsul fel álló helyzetből 100 km/órás sebességig. A motorpalettát a háromliteres, soros hathengeres dízelmotor zárja, amelyet az új BMW 530d Touring modell motorházteteje alá szerel be a gyártó.

A Touring ötödik modellgenerációjának csomagtér-térfogata alapesetben 570 literre nőtt, amely a hátsó üléstámla ledöntésével egészen 1 700 literig bővíthető. A modell a motorváltozat és a hajtáslánc függvényében akár 120 kilogrammal tovább terhelhető. A hátsó üléssor és a csomagtér sokoldalúsága is növekedett, a 40:20:40 arányban osztott hátsó üléstámla ugyanis már kéz nélkül, egyetlen gombnyomással, elektromosan is dönthető, a csomagtérajtó és a hátsó ablak külön-külön is nyitható, a csomagtérajtó ráadásul opcionális extrafelszereltségként már teljesen elektromos, kéz nélküli nyitást és zárást is kínál.


A futómű számos alkatrésze és a csomagtérajtó kizárólag alumíniumból, a futómű központi egységei és az extrém torziós merevségű karosszériaváz pedig alumínium és magas szilárdságú acél keverékéből készült. A könnyű anyagok felhasználásával, a hajtáslánc hatékonyságának optimalizálásával és a légellenállást csökkentő karosszériaelemek alkalmazásával a BMW 5-ös Touring ötödik modellgenerációjának átlagos üzemanyag-fogyasztása és kombinált károsanyag-kibocsátása mintegy 11 százalékkal alacsonyabb, mint megegyező erőforrással és hajtáslánccal szerelt elődmodellje esetében.

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb