fbpx

Alfa Romeo Tonale – trenden kívüli tanulmány

A Tonale tanulmányautóval az Alfa Romeo belépett a közepes méretű szabadidőmodellek szegmensébe. A modell stílusa minden tekintetben hű maradt a márkához és ennek megfelelően a magas szintű technológiai háttér páratlan külső-belső formákkal és hangulattal párosul. A gyártó célja a kategória legdinamikusabb autójának megalkotása összetéveszthetetlen Alfa Romeo stílusban – és ezúttal a legmodernebb elektromos hajtástechnológia használatával.

A hátul elhelyezett villanymotor egy új korszakot nyit a menetdinamika, az utazási komfort és a sportosság tekintetében, továbbá az autó viselkedését alapvetően meghatározza az Alfa D.N.A. vezetési üzemmódkapcsolója, amely a Giulietta, Mito, 4C, Giulia és Stelvio típusok meghatározó eleme. A D.N.A. üzemmódválasztó a Tonalében új funkcióval bővül, ami az energiamenedzsmentet érinti.

„Dynamic” módban mindkét erőforrás – tehát a belső égésű egység és villanymotor – erejét kihasználja a rendszer a maximális menetdinamika érdekében. A multimédiás rendszer érintőképernyőjének E-mozione gombjával egyedi beállítással lehet felruházni a gázreakciót, a fékrendszert és a kormányzás közvetlenségét. A „Natural” üzemmód a legjobb kompromisszumot biztosítja a teljesítmény és a hatékonyság között, intelligens módon vezérelve a belső égésű erőforrás és a villanymotor együttes munkáját. Az eddig megismert „Advance Efficiency” mód ezúttal „Advance E” névre hallgat, a legtisztább működés érdekében a tisztán elektromos üzemmódot takarva.

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb