fbpx

A Porsche-nél még sokáig maradnak a benzines verziók is az elektromos mellett


“Nem elvágólag fogunk áttérni az elektromobilitásra”
 – állítja a Porsche vezető fejlesztője, Michael Steiner.

Az Auto Motor und Sportban megjelent interjúban több, elektromos hajtást érintő kérdésre válaszolt Steiner. Az olyan modellekben, mint a Cayenne, a Porsche még nagyon hosszú ideig fogja párhuzamosan kínálni az elektromos és a benzines verziókat. Az elektromos hajtás a Porsche szerint nem minden régióban, és nem minden felhasználási módra alkalmas megoldás.

“A világon nem minden régió fejlődik azonos ütemben. Nem mindenhol képvisel azonos helyi értéket a fenntarthatóság kérdése. Ez ugyan folyamatosan változóban van, de nem mindenhol azonos sebességgel.”

Egy elvágólagos átállás, ahogyan azt például a Tesla elkerülhetetlennek tartja az iparágra nézve, a Porsche számára nem jön szóba. “Nem lesz kitűzve egy konkrét dátum, ami után már nem lesznek kaphatóak benzines verziók. Az olyan ügyfelek, akik utánfutót húznak a Cayenne modelljükkel, inkább benzines verziót vennének, elektromos hajtással egy ilyen szerelvény hatótávja túl alacsony.”

A Taycan piaci fogadtatása jó, ezért ebből a modellből lesznek további változatok. A kisebb modelleknél a jövőben nem szeretnének két rendszert fenntartani, ezért ott hamarabb eljöhet a tisztán elektromos autók korszaka a márkánál. A nagyobb modelleknél az akkumulátorok még nem elég nagy teljesítményűek, ott középtávon a plug-in verziókkal kalkulálnak.

Kövessétek Várkonyi Gábor Autóblog oldalát

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb