fbpx

A Nissan lerántja a leplet a vadonatúj Townstar furgonról, ami változást hoz a kishaszongépjármű piacon

  • A vadonatúj Townstar versenyképes ajánlattal kecsegtet a kompakt furgonok szegmensében
  • Az e-NV200 sikerére építve, a 100% elektromos vadonatúj Townstar a zéró-emissziós városi szállításra való váltásban mutat utat, ugyanakkor benzines változatban is elérhető
  • Az elektromos esetén: 44 kWó-s akkumulátor, 285 km hatótávolság, 22 kW-os AC töltés, 75 kW-os DC töltés, akkumulátor hűtési rendszer
  • A benzines változat esetén: 1.3 literes, 130 lóerős motor 240 Nm nyomatékkal
  • Furgon és kombi változat, praktikus variálható ajtók és beltér
  • Több mint 20 féle élvonalbeli technológiai újítás valamint online kapcsolódási lehetőség, melyekkel kiemelkedik a szegmensből
  • 3,9 m3 raktérkapacitás, 2 EUR raklap, 800 kg teherbírás, 1500 kg vontatási képesség
Nissan presenta la nueva furgoneta Townstar: un cambio de juego dentro del mercado de Vehículos Comerciales Ligeros (LCV)

PÁRIZS – A Nissan lerántja a leplet a vadonatúj Townstarról, a következő generációs kompakt kishaszongépjárműről. A hagyományos üzemanyaggal működő opciókon kívül a teljesen elektromos hajtáslánccal is rendelhető új kishaszongépjármű-kínálat célja a jövő üzleti tevékenységeinek támogatása és az elektromosítás irányába való előrelépés.

A teljesen új Townstarral a Nissan technológiailag az eddigi legsokoldalúbb kishaszongépjárművet kínálja, ami több, mint 20 technológiát jelent a kompakt furgont illetően, mely által egy versenyképes ajánlattal áll elő a szegmensben.

Nissan presenta la nueva furgoneta Townstar: un cambio de juego dentro del mercado de Vehículos Comerciales Ligeros (LCV)

2014-ben lett bevezetve a piacra a Nissan e-NV200 és jelenleg ebből a modellből fut a legtöbb a magyar utakon az elektromos kishaszongépjármű szegmensben. Ráadásul az ügyfélelégedettség is nagyon magasnak mondható többi kis városi szállítóhoz képest. Az elmúlt 7 év tapasztalatai alapján a vadonatúj Townstar az ügyfél-visszajelzésekkel összhangban lett továbbfejlesztve. Kifinomult 44 kWó kapacitású akkumulátorával, fejlett technológiájával és alacsony fenntartási költségeivel az elektromos Townstar egy hatékony, fenntartható mobilitási megoldást kínál.

Két hatékony hajtáslánc megoldással, ergonomikus dizájnjával és egyedi technológiáival a teljesen új Townstar sokoldalúan felszerelt, hogy igazodni tudjon a vásárlók folyamatosan változó igényeihez” – nyilatkozta Emmanuelle Serazin, A Nissan Europe Kishaszongépjármű és Flotta-értékesítésért Felelős Igazgatója.

A szigorúbb kibocsátási normákat, városi behajtási korlátokat és az azonnali kiszállítás iránti folyamatosan növekvő igényt tekintve, a kis- és nagyvállalkozásoknak egyaránt hatékony és fenntartható megoldást kell találniuk versenyképességük megőrzése és működésük optimalizálása érdekében.” – folytatta Emmanuelle.

Megbízható opciók és hatékony hajtáslánc

A városi környezetben optimális hatékonyság és sokoldalúság érdekében a vadonatúj Townstar két hajtáslánc opcióval lesz elérhető, furgon és kombi verziókban.

A kifinomult benzinmotor opció egy 1.3 literes egységgel lesz elérhető, mely teljesen megfelel a legújabb Euro 6D kibocsátási normáknak és 130 lóereje, valamint 240 Nm maximális nyomatéka által egyszerre kínál hatékonyságot és erőt.

Másrészt a teljesen elektromos, vadonatúj Townstar 44 kWó kapacitású akkumulátorral és fejlett technológiával lesz felszerelve. Egy optimalizált kiszerelésben kombinálja majd az intelligens energiamenedzsmentet és a hatékony akkumulátor hűtést. Az új furgon váltja az e-NV200 választékot, 245 Nm nyomatékot és 285 km* hatótávolságot kínál majd.

Élvonalbeli biztonság és infotainment technológiák

A vadonatúj Townstar több, mint 20 új technológiai tulajdonságot sorakoztat fel a Nissan kompakt kishaszongépjármű kínálatában, mely a mindennapi feladatok ellátására lett tervezve.

A biztonsági technológiák és vezetéstámogató rendszerek széles kínálatát vonultatja fel a Townstar: oldalszél asszisztens, vontatási asszisztens, intelligens vészfék asszisztens, ami tartalmazza a gyalogos és kerékpáros felismerés funkciókat, kereszteződés asszisztens (kereszteződésben kanyarodás során ütközésre figyelmeztető rendszer) valamint intelligens tempomat.

Nissan presenta la nueva furgoneta Townstar: un cambio de juego dentro del mercado de Vehículos Comerciales Ligeros (LCV)

A Nissan először integrálja az 360 fokos parkoló kamera rendszert a kompakt furgon szegmensbe, mely segítségével a felhasználók bizonyára sok üzemeltetési költséget tudnak megtakarítani. Négy kamera segítségével a rendszer 360 fokos képet alkot az autót körülvevő környezetről, mely teljes nyugalmat biztosít a sofőrök számára a parkolás folyamata során.

A teljesen elektromos, vadonatúj Townstar vásárlói az innovatív ProPILOT vezetéstámogató rendszer előnyeit is élvezni fogják. Ez a funkció lehetővé teszi, hogy az autó automatikusan a teljes megállástól felgyorsítson úgy, hogy közben kövesse az előtte haladó járművet, miközben a sáv közepén tartja a önmagát kisebb kanyarok esetén. Ennek a funkciónak köszönhetően a vezető nyugodtabban, stresszmentesebben tud vezetni.

Továbbá kényelmes online kapcsolódási funkciók lesznek elérhetőek, olyanok, mint az E-Call, Apple CarPlay, Android Auto és a vezeték nélküli telefontöltés, a teljesen elektromos változattal pedig elérhető lesz a kifinomult Connected Services okostelefon applikáció is, távoli hűtés-fűtés, töltéssel – többek között.

Ezek az online kapcsolódási szolgáltatások egy 8 colos érintőképernyőn lesznek elérhetőek, mely a teljesen elektromos verzióban összeköttetésben van a vezetőoldali 10 colos kormány mögötti központi kijelzővel.

Fejlett bel- és kültéri dizájn

A Renault-Nissan-Mitsubishi csoportosulás CMF-C platformjára építve a teljesen új Townstar a minőség és funkcionalitás jegyében jött létre. Az első európai modell lesz, amire felkerül az új Nissan logó, valamint a Townstar részese a Nissan NEXT átalakulási tervének, ami a vállalat globális működésének fenntartható növekedését és profitabilitását tűzte ki célul.

A vadonatúj Townstar furgon változata kifejezetten a KKV-k igényeire lett szabva, akik sokoldalúságot, kényelmet, tágas rakteret keresnek olyan vezetéstámogató rendszerekkel kiegészülve, amelyek nemcsak kényelmesebbé teszik a vezetést, de biztonságosabbá és költséghatékonyabbá is egyben.

A vadonatúj Townstar kombi verziója a családokat fogja támogatni hatalmas, okos, akár 775 literes rakodóterével. Az újragondolt ülésektől és ajtókárpittól kezdve a modern középkonzolig és műszerfalborításig a teljesen új Townstar beltere személyautó komforttal üdvözli a vásárlókat.

A teljesen elektromos vadonatúj Townstar az Ariya esztétikai jellemzőit hordozza magán, mint a LED fényszórók, az aerodinamikus első pajzs, különleges japán Kumiko mintával és egy új V-motion dizájn nappali fényszóróval.

Hasonlóképpen, a teljesen új Townstar benzines verziója is kiemelkedik éles, dinamikus kinézetével hűtőrácsának köszönhetően. Úgynevezett ’légfüggönyöket’ is tartalmazni fog, melyek optimalizálják a légáramlást az első lökhárító és kerekek körül, csökkentve a légellenállást és az üzemanyagfogyasztást.

Adaptív üzleti megoldás

Változatos felszereltségi csomagjaival a vadonatúj Townstar furgon egy megbízható, kényelmes és hatékony üzleti közlekedési partner.

3.9 m3 rakodótérrel és nyitható válaszfallal az új kompakt furgon két EUR raklapot is képes könnyedén szállítani akár 800 kilogrammig, míg az erőteljes hajtáslánc 1500 kilogramm vontatási kapacitást kínál, mely egyedi üzleti helyzetekre szabható.

A csomagtér két nagy, oldalsó tolóajtót is magában foglal, mely megkönnyíti a pakolást, valamint egy 60/40 megosztású kétszárnyú hátsó ajtót, mely a 180 fokos nyitást is lehetővé tesz, illetve alternatívaként elérhető a hátsó felfelé nyíló csomagtér ajtó is. Az utastérben a Townstar számos okos tárolási megoldás segítségéve könnyíti meg a mindennapokat.

Iparágvezető 5 év garancia

A Nissan újra megerősíti elkötelezettségét a minőség és a bizalom mellett, hiszen a Nissan kishaszongépjármű tulajdonosai az iparágvezető, összeurópai 5 év vagy 160.000 km garancia feltételeit élvezik, ami elektromos változat esetében a 8 éves, 160.000 kilométeres akkumulátor garanciával egészül ki.

Emellett a magyarországi importőr Zen szerviz szolgáltatás a Nissan modellek mellé, amiről az elkövetkező hetekben még lesz dedikált hír.

Townstar EV műszaki tulajdonságok*
Akkumulátor kapacitás (Felhasználható) 44 kWó
Max. teljesítmény 90kW (122LE)
Max. nyomaték 245Nm
Hatótáv becslés Akár 285 km (megerősítésre vár)
Töltőtípus AC 11 kW standard vagy 22 kW választható
Töltőtípus DC 75 DC CCS csatlakozóval
Töltési idő DC 0-ról 80%-ig 42 perc
Akkumulátor hűtés Igen (alapfelszereltstég 22kW-os AC töltővel, választható opció 11kW-os töltővel)

forrás: Nissan.hu

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb