fbpx

A Nissan is beszáll a Formula-E sorozatba

méghozzá a következő idénytől, ezzel a versenygéppel...

A Nissan megtette a következő lépést a bemutatkozáshoz az ABB FIA Formula-E Bajnokságban, és leleplezte festés dizájnját a Genfi Autószalonon. A tavalyi Tokiói Autószalonon a Nissan – a zéró emissziós járművek vezető autógyártója – bejelentette, hogy elindul a Formula E várhatóan 2018. decemberében kezdődő ötödik szezonjában.

A Nissan Formula-E programjáról:

A Nissan lesz az első japán márka, mely 2018 végétől rajthoz áll az FIA teljesen elektromos Formula-E versenysorozatában. A Nissan az innovatív bajnokságon keresztül népszerűsítheti Nissan Intelligent Mobility jövőképét, a vállalat három pillérre épülő stratégiáját, mellyel újradefiniálja a járművek vezetését, meghajtását és társadalmi integrációját.

A Nissan belépése az elektromos, utcai pályákon zajló világbajnokságba egybeesik a Formula-E autók új generációjának bevezetésével, melyek látványos új aerodinamikai csomagot, illetve teljesen új akkumulátort és hajtásláncot kaptak.

Az ABB FIA Formula-E bajnokság ötödik szezonja a várakozások szerint több nemzetközi nagyvárosba, többek között Hong-Kongba, Berlinbe, Zürichbe, Rómába és New Yorkba is ellátogat. Az ötödik szezonban bemutatkozó új autó a tervek szerint három szezont teljesít majd.

A mai bejelentés részeként a Nissan bemutatta az 5. szezonban használt – látványos új aerodinamikai elemekkel, új akkumulátor- és hajtáslánccsomaggal érkező – Formula E autójának színeit. A Formula-E programban használat színösszeállítást Japánban tervezte a Nissan globális tervezőcsapata.

„Első pillantásra a Formula-E ötödik szezonjának autói egy suhanó elektromos szuperszonikus repülőre emlékeztették tervezőcsapatunkat,” mondta el Alfonso Albaisa, a Nissan Motor Co., Ltd globális formatervekért felelős vezető alelnöke. „Természetesen a csapat első reakciója meghatározta, merre induljunk el – az volt a célunk, hogy olyan formát hozzunk létre, amely azt az érzetet kelti, mintha kitörne az ellenállás és a gravitáció fogságából. A Formula-E versenyautók szinte hangtalanul képesek a kirobbanó gyorsulásra, így kézenfekvőnek tűnt, hogy a Doppler-effektust célozzuk meg festésünkkel.  A Doppler-effektus hanghulláma és a hangrobbanáskor felszabaduló erő kombinációja ihlette az elektromos versenyzést ünneplő tervünket.”

„A nagyközönség ma reggel láthatja először az új Formula-E autókat, és izgalommal tölt el minket, hogy leleplezhetjük a Nissan debütálásához használt festésünket. A Nissan az elektromos járművek technológiáinak kulcsfontosságú fejlesztési platformjaként tekint a bajnokságra, melynek futamain fontos városközpontokban versenyezhetünk világszerte, így ez a jármű tökéletes lehetőséget kínál számunkra a Nissan Intelligent Mobility bemutatására.”

Az új csomag nagyobb teljesítményt és hatótávot tesz lehetővé, és immár nincs szükség a bajnokság 4. szezonjában megszokott futam közbeni autócserére sem. A Nissan Intelligent Mobility a vállalat három pillérre épülő stratégiája, mellyel újradefiniálja a járművek vezetését, meghajtását és társadalmi integrációját. Ugyan az új Formula-E autó festését csak a mai napon ismerheti meg a nagyközönség, a Nissan már korábban elkezdte a felkészülést a bemutatásra, és a vadonatúj technikai csomag fejlesztése már hónapokkal ezelőtt megkezdődött.

A Nissan partnerével a Renault-val azon dolgozik, hogy kihasználhassa a már meglévő tapasztalatokat és fejlesztéseket, hűen a Renault–Nissan–Mitsubishi autóipari partnerséghez, mely lehetővé teszi a közös tudás maximális kiaknázását a versenyképesség növelése érdekében. A további információkkal kapcsolatos bejelentéseket – beleértve a csapatösszetételt és a vezetők személyét – későbbi időpontban teszi meg a vállalat.

A cikk megjelenését a Nissan Ferihegy támogatta!

ecotrex

Javasolt cikkek

Ez is érdekelhet
Bezárás
'Fel a tetejéhez' gomb