fbpx

A New Times Racing versenyzői a Hungaroringen is helyt álltak

Hétfőn rendezték a Takarékbank Gyorsasági Országos Bajnokság és Kupa harmadik fordulóját a Hungaroringen, ahol a New Times Racing három pilótája is nyeregbe pattant.

Kecskés Bence vasárnap még Mugellóban húzta a gázt, hétfőn pedig egy Yamaha R6 nyergében körözött a Hungaroringen. Hozzá hasonlóan Ernszt Norbert is egy 600-as motorral, egy Suzukival szállt harcba a pontokért. Ádám Róbert a közelmúltban vásárolt R3-as Yamahájával mérettette meg magát az SSP300-asok között.

A versenynap első szabadedzésén a csapat versenyzői nem vettek részt az előző este aláhullott csapadék miatt. Emiatt, számukra egy időmérővel indult a Gyorsasági OB és Kupa harmadik fordulója. Az első mért edzésen mindenki igyekezett megtalálni a megfelelő beállításokat. Robi például áttételt cserélt, mert nem bizonyult megfelelőnek, ami fent volt. A többiek is apró, tapadást és kezelhetőséget javító módosításokat eszközöltek a motorjaikon. Mire ezekkel végeztek, már kezdetét is vette a második időmérő, ahol az NTR tagjai egytől-egyig gyorsultak. Olyannyira, hogy Bence a 2. , Norbi a 11., Robi pedig a kategóriájának 5. helyére kvalifikálta magát.

A délután megrendezésre kerülő futamon a három motoros egy versenyetapban, de két külön kategóriában állt rajthoz. A lámpák kialvása után megkezdődtek a helyezkedések, Bence próbálta tartani a második pozíciót, végül egy hibát követően megelőzték, így harmadik lett. Mégis a dobogó második fokára állhatott fel, mivel az első helyen végző motoros lemondott a pontjairól és a helyezésről… Eközben Norbi is szépen felküzdötte magát a negyedik helyig, úgy, hogy szinte megfutotta az ideális köridejét. Robi egészen a kategóriájának harmadik helyéig jött előre, amikor az első helyért küzdő két versenytársa összeakadt és elesett. Így végül elsőként intette le a kockás zászló.

A New Times Racing vezetése elégedett a versenyzőik teljesítményével, hiszen mindhárom motorosuk pontszerző helyen végzett és Norbi is csak egy hajszállal maradt le a dobogóról. Szóval összességében egy nagyon kellemes napot tudhat maga mögött a csapat. Továbbá szeretnék megköszönni a lehetőséget Németh Andrásnak, a MAMS-nak és a támogatóinknak.

blank

A Takarékbank Gyorsasági Országos Bajnokság és Kupa következő fordulóját szeptember 20.-án, a  Slovakiaringen rendezik majd.

Fotók: Kőházy Tamás

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb