fbpx

A Hyundai máris teszteli az IONIQ 7 hobbiterepjárót?

Egy nagyon rejtélyes öszvérautóról készült fotó jelent meg nemrég az interneten, amely egy Hyundai Palisade karosszériáját viselte, ám a részletek alapján akár az új IONQ 7 technikáját is takarhatja. 

A koreai Bobaedream oldalán felbukkant néhány fotón első ránézésre egy Hyundai Palisade látható. Kicsit közelebbről megnézve azonban már jól látszik, hogy a Palisade karosszéria csak egy kezdetleges álcaként szolgál és az alatta rejlő technológia közúti tesztelésére szolgál. Erre utal a C és D oszlop közötti üveg lemezre cserélése, illetve az is jól látható, hogy az autó hátsó kerekei még a kerékjáratoknál is hátrébb húzódnak.

A rejtélyes járművet az egyik koreai város utcáján kapták lencsevégre és ugyan ne igazán lehet megállapítani, vajon mi is lehet az valójában, annyi bizonyos, hogy a Hyundai csoport egy teljesen új termékének tesztelése zajlik éppen. A Palisade 2,9 méteres tengelytávján is túlnyúló hátsó kerekek és a tanknyílás hiánya miatt arra lehet következtetni, hogy ez a jármű elektromos lehet, ám ennek kissé ellentmond, hogy a képeken legalábbis töltőnyílás sem látható.

Elképzelhető tehát, hogy a fotókon most először látható a Hyundai IONIQ villanyautó-márkájának legújabb tagja, az IONIQ 7-es, amelynek most még csak a technológiáját tesztelik a Palisade nyújtott tengelytávú és szélesebb nyomtávú karosszériája alatt. Az IONIQ 5 és IONIQ 6 után várhatóan 2023 második felében megjelenő újdonsággal lesz teljes a Hyundai villanyautó-offenzívájának első üteme.

A hétszemélyes IONIQ 7-ről egyelőre csak egy sejtelmes árnyképet hozott nyilvánosságra a Hyundai, még amikor az IONIQ márkát bemutatta. Ezen a már megjelent IONIQ 5 áll az előtérben, mellette pedig felsorakozva a jövőre érkező IONIQ 6 limuzin és az IONIQ 7 is megvillan a homályban, így némi képet kaphatunk arról, mennyivel térnek el a modellek egymástól méretben és stílusban.

Az IONIQ 7 ugyanarra az E-GMP platformra épül, mint az IONIQ 5, amelynek moduláris padlólemezét úgy alakították ki, hogy tengelytávja kereken 3 méter. Ebből kiindulva az IONIQ 7 még ezen is túlmutat majd, még több teret kínálva az utasok számára, egyben nagyobb méretű akkucsomagot is képes lesz elnyelni padlójában. Ezzel együtt az új modell akkukapacitása valahol a 100 kWh-s szint körül lehet, ami az akkutechnológia, az energiasűrűség növelésével együtt 2024-re akár ahhoz is elég lesz, hogy az IONIQ 7 hatótávja akár 600-700 kilométerre is elég legyen.

Az E-GMP platform 800 voltos elektromos felépítése az IONIQ 7-et is lehetővé teszi a villámgyors 350 kW-os töltésre és mivel a 7-es az IONIQ sorozat csúcsmodelljeként érkezik, olyan extrákkal is fel lesz szerelve, mint pl. a vezeték nélküli töltés. Ezt maga a Hyundai Motor Villamosításfejlesztő részlegének vezetője, Jin-Hwan Chung is elismerte, amikor elmondta: „A vezetékmentes töltés fejlesztés alatt áll és már számos olyan problémát megoldottunk, amelyek a vezeték nélküli töltés kapcsán eredendően felmerülhetnek.”

A platform okos térkihasználásával és viszonylag vékony akkucsomagjával az IONIQ 7 teljesen sík padlót tesz lehetővé, ami az autó hobbiterepjárósan magas üléspozíciójával együtt hihetetlenül tágassá és praktikussá teszi a belső teret. Az utastérben a legmodernebb technológiák is megtalálhatóak lesznek, így pl. az Nvidia Connected Drive szoftverplatformja távoli frissítéseket is lehetővé tesz, amit a legfejlettebb vezetéstámogató rendszerek beépítése is kiegészít.

Forrás: thekoreancarblog.com, autoexpress.co.uk

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb