fbpx

A Hyundai hátsó utasra figyelmeztető rendszerét díjazták

A Hyundai által kifejlesztett „Hátsó utasra figyelmeztető” rendszert a rangos SAFETYBEST 2018 díjjal jutalmazták az AUTOBEST tagjai. A pán-európai autóipari szakújságírók zsűrije a Hyundai-t nevezte meg győztesként, annak innovatív biztonsági technológiájáért, amely idén debütált a vadonatúj Hyundai Santa Fe-ben.

Az autóiparban elsőként, a „Hátsó utas jelenlétére figyelmeztető rendszer” jelzi az esetleges utasok, állatok és bármilyen egyéb tárgyak jelenlétét a hátsó utastérben, figyelmezteti a járművezetőt, amikor az elhagyja az autót és a hátsó ajtókat zárva tartja. Az AUTOBEST zsűrije úgy nyilatkozott erről az úttörő rendszerről, mint amely lényeges lépésként szolgál annak megakadályozása érdekében, hogy a gépjárművezetők otthagyják gyermekeiket az autó hátsó ülésén, ily módon elősegítve a gyermekek életének védelmét, különösen meleg időjárási körülmények között.

„A Hyundai kiemelkedő új rendszere, amely megakadályozza, hogy a szülők otthagyják gyermekeiket az autóban, egyszerű, de mégis szükséges a fiatal életek megmentéséhez. A Hyundai megoldást talált a jövőbeni tragikus esetek megakadályozására. Az AUTOBEST szereti az olyan briliáns, ugyanakkor egyszerű megoldásokat díjazni, amelyek az autóban zajló életet jobbá, élvezetesebbé, biztonságosabbá teszik” – nyilatkozta Dan Vardie, az AUTOBEST alapítója és elnöke.

Három, biztonsággal kapcsolatos elismerés két héten belül a Hyundai-nak

A SAFETYBEST díj az Euro NCAP (Európai Új Autó Értékelő Program) független szervezet legutóbbi bejelentését követően érkezett, amelyen a Santa Fe elnyerte a legmagasabb, ötcsillagos biztonsági minősítést. A vállalat zászlóshajónak számító SUV-ban a Hyundai SmartSense aktív biztonsági- és vezetéstámogató technológiák széles skálája megtalálható, beleértve a Hyundai-nál elsőként alkalmazott Mögöttes keresztirányú ütközés elkerülő rendszert (RCCA). Rosszul belátható helyről való kitolatáskor a rendszer nem csak figyelmezteti a vezetőt, ha hátulról jármű közeledik, de automatikusan működteti a fékeket is. Egy további iparági innovációs megoldás, amely megtalálható a Santa Fe-ben, a Biztonságos kiszállás- asszisztens, amely az ajtók ideiglenes zárásával megakadályozza a hátulról közeledő jármű okozta baleseteket, így biztosítva azt, hogy az utasok csak akkor szállhassanak ki az autóból, amikor azt biztonságosan megtehetik.

A Hyundai számára az ebben a hónapban elért harmadik, biztonsággal kapcsolatos elismerés az volt, amikor az Euro NCAP a vadonatúj Hyundai NEXO-t nevezte meg 2018-ban osztálya legjobbjának a „Nagy Terepjárók” kategóriában. A modell az első hidrogén-üzemanyagcellás elektromos jármű, amely elnyerte az Euro NCAP legmagasabb, ötcsillagos minősítését, és ezzel a NEXO további bizonyítékául szolgál a Hyundai azon úttörő megközelítésének, amellyel új technológiákat hoz el a közutakra.

Az AUTOBEST zsűrije 31 európai ország képviselőiből áll, amellyel az országok számát tekintve a legnagyobb független autós zsűrinek tekinthető a világon. A díjátadásra a szervezet 2019. februárjában tartandó díjátadó gáláján kerül sor.

A vadonatúj Santa Fe és a vadonatúj NEXO mostantól kapható Európában, piaconként eltérő bemutatási időpontokkal.

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb