fbpx

A Hilux sikereit ünnepli a Toyota

A Toyota Frankfurtban másik terepjáró legendája, a Land Cruiser legújabb generációjának leleplezése mellett a világ pickup-piacát ötven éve uraló Hilux globális sikerének is emléket állít az egyedi külső és belső dizájn elemekkel ellátott ‘Invictible 50’ (Győzhetetlen ötvenes) bemutatóautóval.

Hilux

A legtöbb országában a pickup fogalom szinonimájának is tekintett Hilux az elmúlt 50 évben magabiztosan uralta saját piacát; ezt ünnepli a 2017-es Frankfurti Autószalon látható Hilux ‘Invictible 50’. Az 1968-ban bemutatott, és egy évvel később már Európa-szerte árusított Toyota Hilux lett a világ egyik leghíresebb pickupja, és jelenleg is 180 országban kapható. Az autó összesített globális értékesítése mára rekordot döntött, hiszen eddig több mint 18 millió darab kelt el a modellből.

Az ‘Invictible 50’ arra is egyértelműen utal, hogy a pickup-szegmens egyre több vásárlója kétféleképpen is használja járművét. Ezért a bemutatóautó keménységét és QDR-jegyeit (Minőség-Tartósság-Megbízhatóság) olyan különleges megoldások hangsúlyozzák ki, amelyek nemcsak azonnal felismerhetővé teszik a modellváltozat egyediségét, hanem ideális megoldást kínálnak mind a professzionális, mint a szabadidős használathoz.

Kívülről nézve először a matt fekete bukócsövek és oldalsó csövek tűnnek fel először a szemlélőnek, valamint a fekete kartervédő és kerékjárat-szélesítés, nem beszélve a különleges, matt fekete 18 colos könnyűfém keréktárcsáról, amelyen a BF Goodrich robusztus terepgumija feszül; a Toyota Hilux és Land Cruiser Dakar-versenygépekhez is ez a márka szállítja a versenygumikat. A pickup további jellegzetességei a műanyag platóbélés, a nagyméretű szerszámos láda és a modellspecifikus küszöbdíszlécek, padlószőnyegek és a bőrborítású kézifékkar.

Hilux

A Hilux kiválóan alkalmas arra, hogy egyaránt kielégítse a szabadidős, üzleti és vegyes használat által támasztott igényeket. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy az európai értékesítése 2017-ben várhatóan eléri a 40.600 darabot, megdöntve a modell korábbi, még 2007-ben felállított 40.104 darabos rekordját. Magyarországon egyébiránt az év első nyolc hónapjában már 773 darab talált belőle gazdára: megfelelve az európai trendeknek a modell itt is népszerű választás a szabadidős felhasználók és a vállalati flották körében, akik évtizedek óta tisztában vannak a modell rendkívüli terepképességeivel és kompromisszumok nélküli, elnyűhetetlen megbízhatóságával.

A Hilux-tesztünket ide kattintva olvashatjátok!

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb