fbpx

A család új barátja az Opel Combo Life

Változatlan lendülettel folyik az Opel termékoffenzívája: a Combo ötödik generációja teljesen új alapokra épül, a személyautó változat, a Combo Life pedig egy valódi mindentudó, amely szinte bármilyen felhasználást lehetővé tesz. Hatalmas a férőhelye, flexibilis és praktikus, készül egy vagy két tolóajtós, rövid (4,40 méter) és hosszú (4,75 méter) kivitel, öt vagy hét üléssel. Könnyű elvinni vele akár egy hétfős sportcsapatot is a teljes felszerelésével együtt. Nagy család megy nyaralni? Az utánpótlás biztonságosan utazik a második sor három ülésén, amelyek mindegyikét ellátták Isofix gyermekülés-rögzítéssel. Barátok és szomszédok egyaránt értékelni fogják a nagyvonalú helykínálatot, ha kölcsönkérik az autót egy kis bútorszállításra. A Combo Life mindent magára vállal!

De korántsem csak a tágasságával emelkedik ki az új Opel Combo, biztonsága és komfortja is magasabbra teszi a kategória mércéjét. A Combo Life felsorakoztatja a kompakt SUV-szegmensből ismert vezetőtámogató asszisztenseket és technikákat, mint a fáradtságfelismerő, a 180 fokos madártávlati tolatókamera, a vetített kijelzés, vagy az IntelliGrip. Újdonság az Opel portfóliójában a Flank Guard manőverezés-segítő. Ez utóbbi lassú manőverezéskor tizenkét szenzorral figyeli a jármű közvetlen környezetét, és az infotainment-kijelzőn figyelmeztet, ha akadályt (oszlop, fal) súrolhat, vagy beleütközhet az autó oldala.

Az Opel Combo Life standard verziója 4,40 méter hosszú, és készül 35 centiméterrel hosszabb változat is, kívánságra két tolóajtóval. Mindkettő 1,80 méter magas, öt- vagy hétüléses kivitelben. Már az elsődlegesen utasszállításra tervezett standard változat csomagtere is minimum 597 literes. Ha még többre van szükség, ajánlja magát a hosszú tengelytávú Combo Life, legalább 850 literrel.

A Combo Life nemcsak levegős és nagyon komfortos családi egyterűként válik be, hanem kisáruszállítóként is. A hátsó ülések lehajtásakor 2.1 köbméteresre nő a standard kivitel raktérfogata  – megfelel bárkinek, aki kempingfelszerelést, bicikliket vagy egyéb terjedelmes poggyászt vinne magával. Ám még ez sem a felső határ, a hosszú változaté, lehajtott második sori ülésekkel, 2.693 liter. Amennyiben hosszú tárgyakat kell szállítani, az első utasülés ugyanúgy lehajtható, mint a hátsók, így már elfér az autóban a szörfdeszka is. Szellemes ötlet, hogy a csomagtér-ajtó ablaka külön nyitható – ahogy a prémium-SUV modelleken megszokott – így újabb rakodási lehetőség adódik.

A Combo Life változatainak második üléssora az egyéni kívánságoknak és szükségleteknek megfelelően rendezhető el: készül 60:40 arányban dönthető standard üléspad, és a csomagtérből kényelmesen lefektethető három egyedi ülés is. Mindegyik helyen mindig van Isofix rögzítés, úgyhogy egymás mellé be lehet rakni három gyermekülést. Ráadásul tartozik hozzá egy felső hevederes rögzítési pont, amely balesetkor minimalizálja a gyermekülés előremozdulását, és ezáltal a sérülésveszélyt. A be- és kiszállást két nagy tolóajtó könnyíti meg.

Utánfutóval utazóknak is kiváló választás lehet a Combo Life (utánfutó max. 1500 kg) – a kívánságra beépített fix vagy levehető vonóhorgával. Ehhez szériában jár az utánfutó-stabilizáló rendszer, amely jelentősen fokozza a biztonságot. Az ESP kiegészítő funkciója megfogja az utánfutót, ha becsóválna, vagy le is fékezi a járművet. Ha még ez sem elég, visszaveszi a motornyomatékot és a sebességet, míg stabil és biztonságos nyomvonalba áll be a járműszerelvény.

Erőforrásként többféle benzines és dízel turbómotor közül választhatnak – 1,2 literes turbós benzinmotor, 110 vagy 130 lóerővel, valamint 1,5-ös dízel 75, 100, 130 lóerős kivitelben. Öt- vagy hatfokozatú manuális sebességváltó mellett pedig nyolcfokozatú automata is rendelkezésre áll.

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb