fbpx

A BMW és a Kith bemutatja az új BMW M4 Competition Coupé exkluzív különkiadását

Az egyedülálló karosszéria-kiegészítőkkel és hamisítatlan utastéri részletekkel felvértezett BMW M4 Competition x KITH mindössze 150 példányban készül el.

blank

Néhány héttel a modell világpremierje után a BMW M divízió az új BMW M4 Competition Coupé (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 10,2 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 234 gramm / km)* rendkívül különleges kiadásáról is lerántja a leplet: az egyedülálló karosszéria-kiegészítőkkel és hamisítatlan utastéri részletekkel megálmodott BMW M4 Competition x KITH egy csupán 150 darabban legyártott limitált szériaként lát napvilágot, a bajor prémiumgyártó és a New York-i életmód-márkaként ismert Kith együttműködésének gyümölcseként. A nagyteljesítményű sportautókat építő BMW M GmbH korábban FUTURA 2000 kortárs művész közreműködésével bővítette tovább piaci jelenlétét a divatvilág fiatalos, lendületes és megnyerő forgatagában, a Kith alapítójaként híressé vált Ronnie Fieg pedig – vérbeli BMW-rajongóként – a partnerség részeként egy több évtizedes érzelmi időutazásra indult. A BMW M4 Competition x KITH különkiadás október 23-tól már előrendelhető*, mialatt a Kith egy 96 darabból álló, exkluzív ruha- és kiegészítő-kollekciót dob piacra üzleteiben, illetve online.

blank

„A BMW márka evolúciójának szerves része a legkorszerűbb utcai fejlesztések részletekbe menő kihangsúlyozása” – fogalmazott Jens Thiemer, a BMW márkaigazgatója (Senior Vice President Customer and Brand BMW). „Ötleteivel és a Kith stílusjegyeivel Ronnie Fieg a divat, az életmód és a luxus világának egyik legkiemelkedőbb elméje és véleményvezére. A vele és meghatározó márkájával megkötött együttműködésünk plusz lendülethez segít minket az újabb célcsoportok felkutatásában” – tette hozzá.

„Nem ez az első alkalom, amikor a BMW M GmbH egy exkluzív együttműködés részeként egyik modellje limitált szériáját gurítja reflektorfénybe” – mondta Markus Flasch, a BMW M GmbH vezérigazgatója. „A Ronnie Fieg és a Kith oldalán megkötött partnerség nagyszerű lehetőség a BMW M divíziónak arra, hogy összetéveszthetetlen hidat képezzen az első BMW M3 és az új BMW M4.

Competition Coupé hat nemzedéke között. Sőt mi több, közreműködésével újabb, izgalmas célcsoportokat szólíthatunk meg. Az utcai viseletek a kulturális jelenségekből globális attitűddé formálódnak, számos területen új, kivételesen egyedi exkluzivitásnak engedve teret” – tette hozzá.

„Minden, amin a Kith-nél dolgozunk, hamisítatlanul eredeti” – így Robbie Fieg. „Gyerekkorom egyik kedvenc emléke, amikor a ’80-as években meglátogattuk a nagyapámat és elvitt egy körre a BMW-ivel. Emlékszem az E21 320i modelljére, de amit igazán nagy becsben tartott, az egy E30 M3 volt. Életem ezen emlékei formálták a BMW iránti szenvedélyemet, így az, hogy velük együtt dolgozhattam ezen a projekten, felülmúlhatatlan élményt jelent” – mondta a Kith alapítója.

Fieg nemrégiben begurította garázsába a saját BMW E30 M3 modelljét, amelyet a BMW M GmbH az együttműködés hivatalos bejelentésekor, október 23-án, korhűen felújítva állított ki a Kith brooklyni üzletében. Az első BMW M3 mellett teljes életnagyságban pózolt a nagyteljesítményű modell legújabb, hatodik generációja is, ugyancsak az első BMW M3 Cinnabar Red karosszériafényezési árnyalatában. Ez a szín már nem érhető el a bajor prémiumgyártó palettáján, a Kith által megálmodott BMW M4 dizájntanulmány azonban a két modell közötti rokonság jelképeként kapta meg a fényezést. A csomagtérajtón található M4 Competition típusjelzést a Kith logója váltotta fel, a BMW M divízió stílusában és trikolor-árnyalatával. Ez a logó az M Carbon kagylóülések fejtámlái alatt is megtalálható, világító formában. Ráadásul a fejtámlák és a középkonzol fekete bőrözését is domborított „Kith” felirat díszíti.

A különkiadás domborított felirattal ellátott fekete bőrözését a felújított BMW E30 M3 ülései is megörökölték. A BMW M csíkokkal díszített Kith logó ezen a modellen is ezüst színben pompázik, a motorháztetőn, a csomagtérajtón és a kormányon pedig a BMW emblémájának „KITH” névvel ellátott, módosított változata látható.

A Kith a világhírű vállalatok oldalán gyümölcsöző együttműködése részeként rendre elkészíti az adott márka logójának Kith-stílusú mását, a BMW esetében azonban ez volt az első alkalom, hogy a márka egyesítette partnerével emblémáját. A 150 darab BMW M4 Competition x KITH modell számára készített logó egy nagyobb körrel egészíti ki a BMW emblémáját, a BMW M trikolor-árnyalatában. Az együttműködést ráadásul számos jól látható felirat hirdeti. A BMW M4 Competition x KITH modell hátulját fekete Kith logó díszíti, a BMW M divízió trikolor színeivel. A különkiadás kizárólag Frozen Black, Frozen Dark Silver és Frozen Brilliant White matt karosszériafényezéssel érhető el, tisztelegve a BMW E30 M3 három egykori legnépszerűbb karosszériafényezése előtt.

blank

A limitált széria egyik leglátványosabb sajátossága a Kith-mintázatú, szénszálból készült tető. Az opcionális extrafelszereltség részeként megrendelhető tétel szürke KITH feliratot és a BMW M divízió versenycsíkjait varázsolja fel a tetőre. A BMW M logóval ellátott, vörösre fényezett BMW M féknyergek a különkiadás alapfelszereltségének részei, amelyek kiválóan láthatók az elöl 19”, hátul 20” méretű, 826M kéttónusú / Jet Black árnyalatú, magasfényű, duplaküllő-dizájnú BMW M kovácsolt keréktárcsák mögött.

A BMW M4 Competition x KITH utasterében M Carbon kagylóülések hozzák látványos összhangba a BMW M divízió világoskék és vörös árnyalatát a teljes Merino bőrkárpitozás fekete színével. És miként Ronnie Fieg BMW E30 M3 modelljében, úgy a BMW M4 Competition x KITH különkiadás utasterében is domborított „Kith” felirat díszíti a fejtámlák és a középső könyöktámasz fekete bőrözését. A középkonzol a BMW M versenycsíkok és a Kith logó exkluzív összeolvadását idézi, az első fejtámlák alatt világító BMW M embléma pedig ugyancsak „KITH” feliratot visel.

blank

A különkiadás az új BMW M4 Competition Coupé műszaki alapjaira épül. A BMW M GmbH által kifejlesztett, kivételesen széles fordulatszám-tartományban dolgozó, soros hathengeres benzinmotor 375 kW / 510 lóerő maximális teljesítmény és 650 Nm csúcs forgatónyomaték leadására képes. Az M TwinPower Turbo technológiával felvértezett erőforráshoz már alapfelszereltségként egy Drivelogic-kal dolgozó, nyolcfokozatú BMW M Steptronic automataváltó kapcsolódik, amely álló helyzetből 3,9 másodperc alatt abszolvált 100 km/órás gyorsulást és 12,5 másodperces nulla-kétszázas sprintet garantál. A BMW M4 Competition x KITH – ahogyan az új BMW M4 Competition Coupé is – klasszikus hátsókerék-meghajtásra és intelligens összkerékhajtásra is képes, az opcionális extrafelszereltség részeként megrendelhető M xDrive rendszernek köszönhetően.

blank

A BMW M4 Competition Coupé alapfelszereltségén és a Kith speciális extrafelszereltségi tételein felül a különkiadás számos egyéb opcióval is felvértezhető. A gyártó a modellhez alapfelszereltségként kínálja a BMW M fékrendszert, a BMW M kovácsolt keréktárcsákat, az M Carbon kagylóüléseket, az M Carbon külső felszereltségi csomagot, a BMW Laserlight lézerfény-technológiát és a BMW Individual Shadowline világítást is. Az utasteret szénszálból készült dekorbetétek és galvanizált kapcsolók színesítik tovább. A limitált széria forgalmazása 2021 nyarán kezdődik.

blank

forrás: BMW.hu 

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb