fbpx

Esős versenyt teljesítettek – a Sződy fivérek versenye Lacházán

12 hét után a Magyar Szlalom Bajnokság második felvonását kezdték meg Kiskunlacházán. A hosszú, majdnem három hónapos szünetet követően szeptember 28-án 68 nevező érkezett a 30. DragRacing Kupára.

 

Pályabejárás:

A gyalogos pályabejárás során még csak hűvös, kissé szeles volt az idő. A Sződy fivérek így jellemezték a vonalvezetést: „Látszólag egy egyszerű, gyors pályát látunk, ahol inkább a sebesség számít. Könnyen memorizálható, természetesen bárhol el lehet rontani, ha nem figyel az ember eléggé. Egyelőre jónak tűnik, az autós edzésen még körbe kell járni egyszer.” – mondta Szabolcs és Zsolt.

A versenyzői eligazítás után az autós edzést is teljesítették a versenyzők, ahol már az elején leszakadt az ég, így félbeszakították az edzést. A mezőny másik fele, az indulók többsége már esőben próbálta ki az aszfaltot. Ezután az első mért kör következett, enyhe esőben.

Versenykörök:

Szabolcs 23-as rajtszámmal érkezett meg a nemzeti színű zászló mögé, ami rajtoltatta:

„Épp enyhült az eső amikor én mentem a pályán. De elsőre egy óvatosabb kört mentem, hogy kitapasztaljam a tapadást. Úgy éreztem megfelelő lesz, mivel az aszfalt viszonylag érdes, azonban még vizes volt, de elsőre nem volt rossz kör.” – Szabolcs. Sajnos ennek ellenére egy bóját döntött, így két másodperc hozzáadódott köréhez. Így az eredetileg 2 perces köréből 2:02:153 idő lett.

Zsolt 53-as rajtszámmal indult. Várakoznia kellett neki is és a mezőnynek is egy kicsúszó autó miatt, amit a pálya széléről mentettek. Majd ezután rajtolhatott:

„Kaptam eső rendesen, ment az ablaktörlőm. Egy bójakaput teljesen kihagytam, ez húsz másodperc büntetés lesz. Ezzel szinte biztos, hogy ezt a körömet mínuszolom. Sajnálom egyébként.” – mondta csalódottan Zsolt, akinek körideje eredetileg 1:53:754 mp. lett volna, de a pályaelhagyással kapott húsz másodperc 2:13:754-et jelentett.


A második körben ismét rázendített az égi áldás.

Szabolcs ennek ellenére gyorsult. Aminek oka a jó tapadás és a pálya előző kitapasztalása lehetett. Tiszta körének eredménye 1:55:926 mp. lett.

Zsolt a határokat feszegette. Ezért a pálya középszakaszán egy bóját döntött, majd megcsúszott. Utána még egyszer megforgatta az autót, és az így összeszedett hátránnyal 2:10:257-es időt autózott. Számításai szerint ez összesen körül-belül 15 másodperc hátrányt okozott.

A harmadik körben sem enyhül az esőzés, de ehhez már hozzá kellett szoknia a versenyzőknek a mai napra.

Szabolcs szinte ugyanúgy ment, egy kicsit gyorsult is:

„Mivel már volt két értékelhető köröm, ezért most úgy gondoltam futok egy biztonsági kört. Azonban, inkább két tiszta kört szerettem volna úgy, hogy ez a harmadik még jobb legyen. Sikerült, ezért most várom, hogy végül hányadik helyen sikerül végeznem. Ezt úgy értem, hány pontot szerzek most.” – várakozott Szabolcs. A javult ideje 1:55:798 mp. lett.

Zsolt most összeszedve tudását, szerette volna megfutni a napja hibátlan és eredményes körét:„Összeszedettebb, biztonságosabb körön mentem, ez most reális időeredményt hozott. Elégedett vagyok, bár csak az előző köreim is hasonlóan sikerültek volna. De most ez van. Esőben most nem sikerültek úgy a dolgok, ahogy szerettem volna.” – nyilatkozta Zsolt, nem épp boldogan. Körideje 1:52:272 mp. lett.

Eredmények:

A széria hármas (S3) kategóriában idén Szabolcs lett az eredményesebb a testvérek közül ezen a futamon. Megfontolt vezetésével most hetedik lett, ezzel két pontot szerzett a meglévő három mellé.

Zsolt kilencedik lett, nem szerzett pontot, de így is kilenc ponttal áll a tabellán.

A Track Racing versenyzőinek versenynap összefoglalója:

„Számítottunk rá, hogy ma esni fog, azonban ennyi csapadékra nem. Az edzésen állt a víz a pályán, és minden versenykörben vizes volt, tele pocsolyákkal és hol kisebb, hol nagyobb esőben vezettünk. Ehhez kellett alkalmazkodni, így kellett teljesíteni. A tapadás megfelelő volt, azonban ha túlment az ember egy határon, akkor csúszott. Egy kicsit a „lassan járj, tovább érsz” alapon gondolkodás volt kifizetődő. Egyikünknek ez sikerült, másikunknak nem teljesen.

Eláztunk valamennyire, de nem fáztunk legalább. Nem volt nehéz nap a viszontagságok ellenére, még úgy sem, hogy nem voltunk teljesen egészségesek. A szokásos kisebb őszi megfázás miatt. De problémát nem okozott, nem hátráltatott semmiben. Várjuk az október végi futamot.”- összegezték a napot a Sződy fivérek.

Következő versenyünk október 26-án lesz, Kecskeméten. A sokak által várt gokart aréna bizonyára az egyik, ha nem a legnépszerűbb futama lesz az idei bajnokságnak. Beszámolónkat Szabolcs és Zsolt versenyéről a futam utáni héten olvashatják itt a www.tesztelok.hu oldalukon.

Fotók: Track Racing 

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb