fbpx

Jön az új Suzuki Ignis

Úgy látszik, hogy a Suzuki mostanában előszeretettel porolja le korábbi neveit, a Vitara és a Baleno után most újból egy régi ismerőst dobnak piacra, igaz – akár a többi modellhez hasonlóan – sok egyéb köze nem lesz az elődhöz.

ignis1

A Suzuki már korábban is elszórt néhány információmorzsát az új Ignisről, mely 2008 után tér vissza a kínálatba, természetesen teljesen átalakulva. Nem csoda, hogy ismét bedobják a jól csengő nevet, hiszen a korábbi modell sokakban kellemes élményt hagyott, mi is teszteltünk egy példányt, strapabíró, megbízható autóként maradt meg az emlékeinkben, bár a dizájn nem mindenkinél volt nyerő.

Az új Ignis esetében azonban pont erre gyúrtak rá, a hivatalos fotókon kellemesnek tűnik a formavilág, az apró crossover pont annyira szögletes, mint amennyire a jelenlegi divat elvárja. Ami bizonyos, hogy az európai kivitelek valamivel (nagyjából 10-15 centiméterrel) hosszabbak lesznek, mint a japán modellek, ennek ellenére jó eséllyel nem ez lesz a nagycsaládosok vágyálma, leginkább városi kisautónak tudható be az Ignis.

ignis2

Műszaki adatairól és motorpalettájáról még kevés információ ismert, ám az 1.2-es, négyhengeres benzines, valamint az egyliteres, háromhengeres Boosterjet vélhetően a kínálat részét képezi majd, ám nem kizárt egy hibrid változat sem. Az alapkivitel elsőkerék-hajtású lesz, de elérhetővé teszik az összkerekes verziót is.

Az iM-4 tanulmány Genfben már látható volt, Ignis néven viszont az októberi Párizsi Autószalonon találkozhat először a típussal a nagyközönség, ekkorra pedig már valószínűleg minden fontos tudnivaló kiderül a januárban a szalonokba kerülő Suzukiról.

Bense Róbert

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb