fbpx

A hétüléses Kia Sorento már benzines változatban is elérhető

Megújult motorkínálattal ünnepli a tavaszt a Kia SUV-zászlóshajója, a Sorento. A korábban csak dízelmotorral elérhető modell mostantól a márka 2.4 literes benzinmotorjával és széria automata váltóval is kapható.

A korábban is elérhető motor a Kia 2.2 literes, 200 lóerős CRDI dízele a legmagasabb és legnépszerűbb GT Line felszereltség mellett kérhető LX és EX felszereltségi szinten is, így opcionálisan választható hozzájuk a hétüléses kialakítás, az automata váltó és az összkerékhajtás. A kínálathoz most egy 2.4 literes, 188 lóerős benzines csatlakozik, amely indulásakor LX felszereltségi szinten érkezik a kínálatba, viszont jár hozzá az automata váltó.

 „A Sorento mindig is fontos volt a Kiának, és növekvő igénnyel számolunk a nagycsaládos kedvezmény elindulásakor. Már most tapasztaljuk az érdeklődés növekedését, hiszen számukra a Sorento most szinte a kifutó Carens árában elérhető (5.99 millió forint), így benzines ajánlatunkat kifejezetten nekik szánjuk.” – mondta Nagy Norbert, a Kia ügyvezető igazgatója.

A családi SUV már LX alapfelszereltségi szinten biztonsági – és kényelmi funkciók arzenálját nyújtja. A vészfékrásegítő, a visszagurulás-gátló és a lejtmenet szabályozó mellett LED-es nappali menetfény és első ködfényszórók is a csomag részei.

A kényelmi funkciók közül tolatóradar, első- és hátsó ülésfűtés, fűthető bőr kormány, elektromosan bezáródó és fűthető külső tükrök, sebességhatároló és 40/20/40 arányban dönthető hátsó ülések is hozzátartoznak. A Sorento csakúgy, mint a Kia minden modellje 7 év vagy 150 000 km teljes körű garanciával, illetve 12 év átrozsdásodási garanciával érthető el.

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb