fbpx

Sport Auto Díj: sorban harmadszor nyert a Performance Hyundai i30 N

  • A Performance csomaggal felszerelt Hyundai i30 N sorban harmadik alkalommal diadalmaskodott a 40 000 euro alatti import kompakt sportautók mezőnyében
  • A Hyundai N stratégiájának helyességét a Sport Auto magazin olvasói díja igazolja
  • Az i30 N háromféle hajtáslánccal, két felszereltségi szinten választható

Offenbach, 2021. november 4. – A Performance csomaggal felszerelt Hyundai i30 N sorban harmadik alkalommal nyerte el a Sport Auto magazin díját. Ahogy 2019-ben és 2020-ban, a sportos kompakt modell ezúttal is felülmúlta közvetlen versenytársait: a Performance csomagos i30 N a „B. kategória: sorozatgyártású kompakt modellek 40 000 euro alatt – import járművek” mezőnyre leadott szavazatok 33,4 százalékával szerezte meg a győzelmet.

A Sport Auto szakfolyóirat idén huszonkilencedik alkalommal adta át a patinás Sport Auto Díjakat. A közönségszavazás egyre nagyobb népszerűségnek örvend. A Sport Auto olvasói 18 méretosztályban, illetve tíz tuning-kategóriában összesen 234 modell közül választhatják ki kedvenceiket. Összesen 15 522 autórajongó adta le szavazatát – csaknem 20 százalékkal többen, mint tavaly.

„A Performance csomagos Hyundai i30 N sorban harmadik alkalommal kerekedett versenytársai fölébe, és nyerte el a rangos Sport Auto Díjat.” – mondta Andreas-Christoph Hofmann, a Hyundai Motor Europe marketingért és termékekért felelős alelnöke. „Ez az eredmény is azt bizonyítja, hogy sportos kompakt modellünk lélegzetelállító vezetési élményt kínál ügyfeleinknek és a Sport Auto olvasóinak. A modell sikere egyben annak is igazolása, hogy helyesnek bizonyult azon stratégiánk, hogy alternatív hajtásláncaik kínálatának kiterjesztése mellett a Hyundai N portfólióját is folyamatosan bővítjük.”

A Performance csomagos Hyundai i30 N folytatja elődje sikereit

A Hyundai mérnökei a modell eleve lenyűgöző teljesítményét, menetdinamikáját, dizájnját és árfekvését új szintre emelték a Performance csomagos Hyundai i30 N megalkotásával. Az eredetileg 2017-ben bevezetett, többszörösen díjnyertes sportos kompakt modell továbbfejlesztett verziója most ismét elnyerte a Sport Auto olvasóinak tetszését.

A Performance csomagos Hyundai i30 N aktuális kiadása V alakú LED nappali világítást, kistömegű, 19 colos kovácsolt keréktárcsákat, valamint nagyméretű tetőspoilert kapott. A 2,0 literes, turbós benzinmotor legnagyobb teljesítménye 280 LE (206 kW), maximális forgatónyomatéka 392 Nm. A nagyteljesítményű ferdehátú álló helyzetből mindössze 5,9 másodperc alatt éri el a 100 km/óra sebességet, végsebessége 250 km/óra.

A hatfokozatú kézi sebességváltó mellett a Performance csomagos Hyundai i30 N választható nyolcfokozatú duplakuplungos sebességváltóval (N DCT) is, amely még gyorsabb kapcsolásokat tesz lehetővé. A sebességváltó használható automata üzemben, vagy ha a vezetőnek úgy tartja kedve, a kormánykeréken elhelyezett fülek segítségével kézzel is kapcsolható.

Hyundai.hu

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb