fbpx

Megkezdődött a Škoda Scala gyártása

Legördült a gyártósorról az első Škoda Scala a márka Mladá Boleslav-i főüzemében. A teljesen új kompakt modell gyártásának megkezdésével egy új technológiai fejezet kezdődött a csehek számára: a Scala a Škoda első modellje, amely a Volkswagen-Csoport MQB-A0 platformján alapul.

Az új platform lehetővé teszi a magasabb szintű szegmensekből származó innovatív segédrendszerek használatát, és még nagyobb biztonságot, valamint kényelmet biztosít a kompakt autós kategóriában. A sávtartó-asszisztens mellett a holttérfigyelőt, vagy a sávváltást segítő rendszert (hátsó forgalmi riasztással) és az adaptív sebességtartó automatikát is kínálja a gyártó a Scala számára. Ezek mellett a teljes LED-es fényszórók és hátsó lámpák is rendelkezésre állnak.

A palettán jelenleg négy erőforrás szerepel: három benzinmotor és egy TDI. Az ötödik változat, a földgázos hajtású CNG-változat még az idén bemutatkozik. A teljesítmény a 66 kW (90 LE) és 110 kW (150 LE) között változik.

Mindegyikük turbófeltöltővel és közvetlen befecskendezéssel rendelkezik, és megfelel az Euro 6d-TEMP kibocsátási szabványnak, továbbá Stop / Start rendszerrel és fék energia-visszanyerési technológiával is ellátták. A belépő szintű verziók 2019 második negyedévében kerülnek a márkakereskedésekbe.

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb