fbpx

Így születik egy luxusautó – a Motomachi üzem mindennapjai

Duna Auto

A Lexus Japánban, Aichi prefektúrában működő Motomachi üzeme a világ egyik legmodernebb autógyára, ahol a ma létező csúcstechnológiát a kézműves tradíciókkal ötvözik. Ennek a hipermodern, mégis ősi hagyományokra alapozó autógyárnak a kulisszatitkaiba enged most bepillantást a japán luxusautógyártó.

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/tesztelok.hu/posts/1493146727484095″ bottom=”30″]

A Lexus gyárában a legkényesebb feladatok végrehajtása a kézműves szaktudás és a technológia harmonikus együttműködésén alapul. Mivel a gépek csak olyan gyártási hibák észlelésére képesek, amiket már “megtanítottak” nekik, a mester tapasztalata mindig magasabb szintű, hiszen megvan a tudása ahhoz, hogy az olyan apró eltéréseket is észrevegye, amelyeket addig talán még senki sem.

A megvilágítás is fontos tényező a lehető legjobb minőségű termék gyártásához, és szintén hozzájárul, hogy a Motomachi szakemberei a legkisebb hibát is felfedezhessék. A kifejezetten ide tervezett és készített szerelőszalagot a padlótól a mennyezetig tiszta fehér fény ragyogja be, kifogástalan, tökéletesen megszervezett munkakörnyezetet biztosítva, amelyben a csapat tagjai teljes odafigyeléssel dolgozhatnak. A fényesen megvilágított üzemben mindennek megvan a pontos helye, így ha egy alkatrész esetleg nem a megfelelő helyre kerülne, az azonnal feltűnne.

Az összeszerelési folyamat végén az LC egy futurisztikus, fénnyel teli üvegfülkébe kerül, ahol a két legképzettebb szakember végzi el a 700 ellenőrzési pontból álló részletes átvizsgálást. Az üvegfülkében speciálisan elhelyezett LED-ek világítanak, amelyeket számtalan próba és ellenőrzés után 30 cm-es távolságra szereltek egymástól, mivel a tesztek azt mutatták, hogy ez az elrendezés segíti legjobban az emberi szemet az esetleges hibák felfedezésében. Az ideális rendben elhelyezett LED fényforrások ragyogó fénye alatt a szakemberek olyan részleteket is alaposan meg tudnak vizsgálni, mint például a külső és belső felületek pontos megmunkálása, a szín egyenletessége. A mesterek minden érzéküket felhasználják, hogy teljes körűen értékeljenek minden egyes járművet.

Az ultramodern gépek és az optimális fény használatán kívül az üvegfülkén belüli zajcsökkentés is hozzájárul, hogy a csapat tagjai elvégezhessék a legalaposabb vizsgálatokat, amelyek ahhoz szükségesek, hogy tökéletes autót adhassanak át. A fülke vastag üvegfalai között teljes a csend, a mesterek hallása kiélesedik, s így ellenőrizhetik az alkatrészek finom működését, például az ajtók és ablakok nyílását és csukódását.

Az utolsó lépés, mielőtt egy Lexus a vásárlóhoz kerül, a vezetési teszt, amelyet egy erre a célra épített pályán, egy erre kiképzett szakember végez. Itt újra testet ölt a márka hitvallása, ami szerint azokra a részletekre kell koncentrálni, amelyeket csak az ember képes észlelni. A Lexus bízik a mesterek kifinomult érzékelésében, akik a jármű visszajelzéseit a kormánykeréken keresztül szerzik, így győződve meg arról, hogy minden tökéletesen működik.

 

ecotrex

Javasolt cikkek

Ez is érdekelhet
Bezárás
'Fel a tetejéhez' gomb