fbpx

Így (ne) add el az autódat – hirdetések magyar módra, III. rész

Sajnos fétisemmé vált az autóhirdetések nézegetése, ezen okból kifolyólag viszont rengeteg olyannal találkozom, amin nem tudom túltenni magam. Éppen ezért néhány havonta előveszem a „hirdetések magyar módrasorozatomat, és kiadom magamból a felgyülemlett frusztrációt.

Ugye, az megvan, amikor tavaly egy faszi elképesztő kreativitását megmutatva a világnak, összerakott egy hirdetést az 1993-as kombi Volvójának, a végeredményt már le sem merem írni, tömény menőség volt az egész történet. Na, ilyen itt nem lesz. A magyar valóságban kicsit mások az autóhirdetések, de azért időnként egész jókat lehet nevetni, főleg akkor, ha már a hatszázadik „nem dohányzó, idős hölgytulajtól, jön-megy” kezdetű apró után szembefutok egy-egy ilyennel:

woszvagen

„Forgalomból kivonva! Okmányok nélkül! Forgalomba nem lehet helyezni, és a kulcs is elveszett! Ennek tudatában hívj!”

„A képen is látható maximálisan környezetbarát kisautó, tökéletesen működő állapotban eladó! Kis fogyasztás, automataváltó. Elektromos ablakok és digitális hűtés-fűtés. Mindenféle elektromos biszbasz, amik még működnek is. Boltba járni, vagy gyerekeknek játszóháznak, esetleg CSAK ÚGY, MERT ARANYOS!”

„elado, jo, muszakiálapotu, kocsi, frismuszaki, tejesen, kihegeszve, csak, azaku, kicsitrosz, de, ijenjo, álapotu, uno, nemsokvan, sokalkatreszvan, hozá, kicsitalkuképes, decsak, normáliskeretek, kozot, hiszen, mégiscsak. 140000ftnemsok”

„Kizárólag csak nyáron használt! abszolút megkimélt, amerikai rokon autóját sajnálatos módon összetörtük. Magyarországi, de amerikai kivitel.”

„A gázt eladtam belőle, a jármű üzemképes benzinnel, de a benzinpumpa elhalálozott. Kölcsön darabbal megtekinthető, de az nem jár hozzá. Angliai munkavállalásom maradéka. Kb. 1 éve tettem le, a papírjainak megszűnése okán, azelőtt másfél évvel volt általános nagyszervizelve az automata váltó, kitűnő állapotban van (én sem akartam automatát, de baromira rá lehet szokni). Botrányosan jó a fogyasztása gázon: városon kívül 8 -azaz NYOLC- Literrel elmegy 90-100-as tempó mellett, és városban is 11L-ben megáll, ezek mellett olyan erőtartalékokkal rendelkezik ez a 2.5-ös motor (170 lóerő), hogy valami frenetikus érzés az 1.8-as Mondeo után. Ahhoz képest, h 98-as gyártmány, tele van extrák-kal, amik pl. a 2001-es Mondeomban sem voltak (nem mintha hiányoztak volna), qvajól megtervezett, eltalált, összerakott német minőség. Sajnos az egy év parkolás meglátszik rajta, rátolattak, meg valami csökkentképességű lelkinyomorék összekarcolta, megrongálta.”

pözső

„Rádió azért van benne, kicsit eszi az olajat is, a kuplung is haldoklik, meg nem is szép, kicsit horpadt itt-ott. A kipufogó is lyukas. Elég ronda már a belseje is, ütött, kopott és tele kutyaszőrrel, hiszen arra használtuk. Ez nem egy táltos, de alkatrésznek szerintem bámulatosan jó. Meg menni is lehet vele. Mondhatnám, hogy nagyon vigyáztunk rá, de nem sikerült. Na, kell? Most már nagyon alkuképes, de a minimum 120, 000 Ft-. 0 perc garanciát vállalok.”

„Szia kivan lakatolva 2017ig muszakis elöl 3.5cm pogácsa hatul fél cm sportkormany hosszzu valtokarr nagyon jo a kocsi 170irányár Van hozzá vonohorog tető csomi is csak leszedtem plusz pénzért rally 2000 telli gumi felnire szerelve”

Bense Róbert

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb