fbpx

Full LED-Matrix fényszórókat kínál a megújuló Superb

Duna Auto

Superb zászlóshajója frissítése során első ízben kínál a Škoda sorozatgyártású modellen innovatív Full LED Matrix-fényszórókat. A cseh autógyártó dizájnrajz és videó formájában szolgál első benyomásokkal új Full LED Matrix-fényszóróiról, illetve ugyancsak új tervezésű, LED-technikájú ködfényszóróiról és dinamikus irányjelzővel kialakított LED hátsó lámpáiról.

A Full LED Matrix-fényszóró dizájnrajza jól mutatja az innovatív rendszer felépítését, amely a tompított és a távolsági fény LED-moduljából, illetve három további LED-távfénykamrából áll, s házán a “Škoda Crystal Lighting” feliratot hordozza. Irányjelző, illetve nappali menetfény és helyzetjelző fény gyanánt keskeny LED-csík szolgál, felette pedig az új animált hazavezető fény (Coming/Leaving Home Function) részeiként finom LED-tűk sorakoznak. Az autó nyitásakor és zárásakor e funkció meghatározott koreográfiát követve, automatikusan kapcsolja be- és ki az első és hátsó világítás elemeit.

Videó szemlélteti működés közben az új fényszórókat és a hazavezető fény animációját, illetve mutatja be működésüket, de az új tervezésű, LED-technikájú ködfényszórók és a teljes-LED hátsó lámpák is megtekinthetők benne. Utóbbiak a Superb esetében készülnek első ízben dinamikus irányjelzővel, amelynek fénye működéskor belülről kifelé haladva biztosít fokozott dinamika mellett jobb észlelhetőséget a közlekedés többi résztvevője számára, s gondoskodik ezzel fokozott biztonságról.

Kapcsolódó anyagaink:

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/tesztelok.hu/posts/1339975212801248″ bottom=”30″]

ecotrex

Javasolt cikkek

Ez is érdekelhet
Bezárás
'Fel a tetejéhez' gomb