fbpx

Megmutatta a Ford a Focus ST kombit

Duna Auto

A Ford közzétette a kombi karosszériás Focus ST első fotóit, a Ford Performance által fejlesztett Focus ST nyáron kerül a márkakereskedésekbe. Az autót hatfokozatú manuális vagy hétfokozatú automata sebességváltóval összekapcsolt, 280 lóerős, 2,3 literes EcoBoost benzinmotor hajtja, emellett 190 lóerős, 2,0 literes EcoBoost dízel erőforrás is elérhető.

A fejlett Focus ST sport-technológiák sorában megtalálható az elektronikus vezérlésű részlegesen önzáró differenciálmű és az üzemmódválasztó rendszer is. A vadonatúj Focus ST a kategóriaelső menetteljesítményt kínáló, negyedik generációs Focus ötajtós és kombi változataira épül. A Ford új C2 architektúráját különleges futóművel, fékrendszerrel és hajtáslánc-konfigurációkkal fejlesztették tovább.

Az új motorkínálat 12 százalékkal nagyobb teljesítményt és 17 százalékkal magasabb forgatónyomatékot kínál, mint az előző ST-generáció esetében.

A Ford most először alkalmazott egy elsőkerékhajtású autóban elektronikus vezérlésű részlegesen záró differenciálművet (eLSD), ami javítja az EcoBoost-motoros változat ívmeneti jellemzőit és menetstabilitását, mivel a számítógép-vezérlésű szerkezet gyorsabban reagál a változó tapadási viszonyokra és a vezető parancsaira.

A Focus ST a Ford németországi Saarlouis üzemében készül majd, ahol a vállalat 600 millió dolláros beruházás fejlesztést vitt véghez a közelmúltban.

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb